Tret de sortida a la primera campanya de matchfunding per finançar col·lectivament projectes d’emprenedoria social : Servei de Premsa

Tret de sortida a la primera campanya de matchfunding per finançar col·lectivament projectes d’emprenedoria social

01/03/2018Temps estimat de lectura: 2 minutsDurant l’acte que s’organitza aquesta tarda a la Fàbrica Fabra i Coats es presentaran els 24 projectes seleccionats i es posarà en marxa la primera ronda de mecenatge per recollir aportacions voluntàries

El mecanisme funciona com una campanya de crowdfunding i, per cada euro de finançament privat recaptat, l’Ajuntament dobla els diners fins a un import públic de 4.000 euros com a màxim

És la segona fase del programa “Conjuntament”, una convocatòria innovadora de finançament col·lectiu, promoguda per la Fundació Goteo i l’Ajuntament de Barcelona, per impulsar projectes en l’àmbit social, educatiu, agroecològic, de consum d’intercanvi, mobilitat i cultura  

Aquesta tarda, es dóna el tret de sortida a la primera campanya de matchfunding promoguda per la Fundació Goteo i l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i el Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum. Álvaro Porro assistirà a l’acte.

L’acte de llançament de la campanya té lloc aquesta tarda, a les 19 h, a la Fàbrica Fabra i Coats i comptarà amb l’assistència de representants de cada projecte seleccionat i un centenar de persones de la comunitat que podran fer aportacions en directe.

El programa “Conjuntament” és una nova eina de finançament col·lectiu que combina aportació ciutadana i pública. Així, per cada euro provat que es recapta, l’Ajuntament duplica els diners fins a un import municipal de 4.000 euros màxim per projecte. “Conjuntament” està dirigit a dos tipus de projectes: d’emprenedoria social de proximitat i d’economies comunitàries i col.laboratives procomuns.

S’han seleccionat 24 projectes de l’àmbit social, educatiu, agroecològic, de consum, d’intercanvi, mobilitat i cultura. Iniciatives que, des de la perspectiva de la proximitat, incideixen en la resolució de necessitats i el desenvolupament econòmic dels barris de la ciutat.

En la primera ronda de la campanya de finançament, en conjunt, mouran 192.543 euros, dels quals 96.000 seran d’aportació municipal. De mitjana, l’import mínim demanat és de 8.022 euros i l’òptim és de 13.392 euros i, els projectes que assoleixin el mínim exigit passaran a una segona ronda de mecenatge. Les aportacions es poden dur a terme des d’avui a través de la plataforma de Goteo que s’encarrega, també, de presentar-los a la comunitat.

En total, es van rebre una setantena de sol·licituds, de les quals s’han seleccionat 24 projectes d’emprenedoria social de proximitat i d’economia col·laborativa procomú i comunitàries. Aquests són: Up! Energia, Mucha Mujer, Katuma.org, El Cau Cooperativa, Som Mobilitat, Huertos in the sky, The Tile Project, creaRSA, Zumzeig Cinecooperativa, Bloody Venus, El Mirall del Cos, Appodera’t, Hemisferia, Jugeum en igualtat, Fem Mercat Vallcarca, Fem Barceloneta, fem barri, FEM Guinardó, El Bosquet Urbà, Lendi, Mudances de protesta, Punt d’Interacció de Collserola,  Barcelona en beta i CommonsCloud.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
cooperació/ empresa/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina