Nou Barris acollirà la Fira per la Terra 2018 : Servei de Premsa

Nou Barris acollirà la Fira per la Terra 2018

02/03/2018

L’Ajuntament i l’Associació Dia de la Terra-Catalunya acorden traslladar la 23a edició de l’esdeveniment al districte per promoure-hi la producció local i sostenible i continuar estenent les activitats de la ciutat als barris i acostar-les als veïns i veïnes

La fira se celebrarà el 21 i 22 d’abril al Parc Central de Nou Barris, i acollirà un mercat de pagès, un mercat d’artesans i activitats i tallers que promouran la producció local, el consum responsable i les energies renovables

El consistori s’implica en l’impuls de la fira perquè coincideix de ple amb els valors i les polítiques municipals per fomentar la producció agroecològica i afavorir la comercialització del producte de proximitat

Nou Barris acollirà la 23a edició de la Fira del Dia per la Terra. El 21 i 22 d’abril, el Parc Central serà la seu de l’esdeveniment que organitza anualment l’Associació Dia de la Terra-Catalunya. El canvi d’ubicació és fruit d’un acord signat entre l’Ajuntament, a través del Districte, el Comissionat d’Ecologia i el d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum; i l’associació per continuar estenent als barris les activitats importants de la ciutat i acostar-les als veïns i veïnes.

 

 

En roda de premsa, la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de Nou Barris, Janet Sanz, ha dit que aquesta iniciativa ajudarà a “enfortir la voluntat de posar nou barris en el centre de les polítiques d’ecologia i sostenibilitat” de la ciutat. “Volem que Nou Barris sigui un espai de nova centralitat i que continuï acollint activitats amb gran afluència”, ha reblat.

Al seu torn, el comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Álvaro Porro, ha explicat que els valors i el tipus de consum que promociona la fira “van en la mateixa línia que les estratègies del Govern municipal”. I ha destacat el mercat de pagès que inclou la fira, un tipus d’activitat que “genera un espai de relació comunitària als barris, de sensibilització i d’educació, i millora la relació entre el camp i la ciutat”.

La Fira per la Terra, que fins ara se celebrava al passeig de Lluís Companys i el parc de la Ciutadella, comptarà aquest 2018 en la seva estrena a Nou Barris amb el Parc Central, una àrea de sis hectàrees i ben connectada amb el transport públic, i també amb espais del Parc Tecnològic i la seu del Districte. Així, Nou Barris suma un acte més en l’estratègia d’esdevenir una nova centralitat cultural de la ciutat. Fins ara, ja s’han celebrat concerts de música clàssica i el campionat mundial de Bike Trial al pati de la seu del Districte en el marc de les festes de la Mercè, i el concert d’òpera en streaming de Il Trovatore al juliol, entre altres.

L’Ajuntament s’implica en la fira perquè es tracta d’una activitat que promou un model de ciutat sostenible, respectuosa amb el medi ambient, més equitativa socialment i més solidària. I coincideix de ple amb els valors i les polítiques municipals, com les mediambientals i climàtiques i les previstes en l’Estratègia d’Impuls de la Política Alimentària i l’Estratègia d’Impuls al Consum Responsable que tira endavant el Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum. Aquests plans volen afavorir des de l’administració la sobirania alimentària i el consum responsable, la producció agroecològica i la comercialització del producte de proximitat als mercats municipals.

Segons l’acord, que és per aquest any, el consistori aportarà 8.000 euros a l’associació per acostar la Fira per la Terra al districte. I facilitarà espais i tasques logístiques, suport en la comunicació i difusió de la fira i activitats de sensibilització vinculades a temes mediambientals, culturals i de foment de l’economia social i solidària i la sobirania alimentària.

La Fira per la Terra se celebra des de fa 23 anys a Barcelona per celebrar el Dia de la Terra, el 22 d’abril. Promou la producció local feta amb respecte cap a les persones i el planeta, i és un punt de trobada per a persones i col•lectius que produeixen o consumeixen sota aquests principis o que bé que es dediquen a fer sensibilització o activisme mediambiental per afavorir el consum responsable i sostenible.

Entre les activitats que s’hi duran a terme, destaquen:

– El mercat de pagès, organitzat conjuntament amb Slow Food Barcelona i Ecomercats de l’Empordà. Potenciarà el mercat d’agricultura local, de proximitat (Km 0) i ecològica, amb la participació de més de 100 pagesos, petits productors i artesans de l’alimentació de tot Catalunya que oferiran directament els seus productes als visitants sense intermediaris. Un mercat que, al igual que el model que impulsa el Govern municipal, promociona el producte de proximitat, l’alimentació ecològica i sostenible.

– El mercat d’artesans, amb demostració d’antics oficis i la mostra d’associacions i Ong’s. Hi haurà més de 200 artesans i de 100 associacions solidàries, d’energies renovables, ecologia, consum responsable, educació ambiental, etc. que faran difusió del seu treball i activitat. Al mercat també s’hi trobarà menjar ecològic i algunes parades amb plats del món.

– Activitats i tallers d’energies renovables, creixement personal, teràpies alternatives, consum responsable, salut i ecologia. També s’hi faran conferències i tallers per a tota la família, activitats infantils i música d’arreu del món.

L’Associació Dia de la Terra-Catalunya és una entitat sense afany de lucre amb finalitats educatives, culturals, socials i ecològiques. Forma part de la xarxa mundial Earth Day Network, amb seu a Washington DC. Té per objectiu principal celebrar cada 22 d’abril el Dia de la Terra i mantenir viu l’esperit d’aquesta data durant tot l’any.

La seva activitat es pot consultar a www.diadelaterra.org.Compartiu aquest contingut