Barcelona millora la informació i el sistema de control de la contaminació atmosfèrica : Servei de Premsa

Barcelona millora la informació i el sistema de control de la contaminació atmosfèrica

18/03/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La xarxa de mesura es reforça amb una nova estació fixa de control a la Meridiana i una nova unitat mòbil

Per primera vegada es publicarà informació territorial dels nivells de contaminació a la ciutat

S’avançarà en una avaluació detallada de la qualitat de l’aire amb unitats mòbils de control atmosfèric

L’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya realitzarà la millora de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya (XVPCA) per poder avaluar millor els nivells de contaminació a la ciutat.

El Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno ha declarat que des del punt de vista de l’avaluació de la qualitat de l’aire, “l’ampliació de la xarxa en una via de trànsit intens permetrà tenir una millor imatge de la qualitat de l’aire i la contaminació a la ciutat i poder prendre les mesures adients amb millor coneixement de causa”. La millora de la xarxa i l’elaboració del mapa de contaminació “respon també al compromís de donar informació territorial, barri a barri, recollit en les 58 mesures del Pla contra la contaminació atmosfèrica, aprovat en aquest mandat. La xarxa ens dona una imatge prou fidedigna del conjunt de la ciutat i ara cal avançar en la informació de gra fi, carrer a carrer”.

Actualment la xarxa de vigilància a Barcelona està conformada per 11 estacions fixes de mesurament dins de la ciutat: 2 estacions automàtiques de trànsit i 1 estació manual de trànsit molt intens, 5 estacions automàtiques de fons urbà, i 3 estacions manuals de fons urbà.

Així mateix, la vigilància dels nivells de contaminació es complementa amb una unitat mòbil equipada amb analitzadors automàtics, captadors manuals i una estació meteorològica. Les funcions d’aquesta unitat mòbil són les de participar en estudis concrets d’avaluació de la qualitat de l’aire.

La ubicació de les 11 estacions de la xarxa de vigilància i previsió de la contaminació atmosfèrica de Catalunya (XVPCA) a la ciutat no respon només a una lògica territorial, sinó que respon a la voluntat de cobrir tot l’espectre de nivells esperats de contaminació, i es classifiquen en estacions de fons urbà i estacions de trànsit. Actualment es disposen de tres estacions de trànsit (Eixample, Gràcia-Sant Gervasi i Plaça Universitat) i 8 estacions de fons (Ciutadella, IES Verdaguer, Poblenou, Sants, Zona Universitària, Vall d’Hebron, IES Goya i Palau Reial).

 

Descarregar nota de premsa en format PDF

 

[pdfviewer width=”100%” height=”650px” beta=”true/false”]https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2018/03/dmg_11h_vigilanciaatmosferica.pdf[/pdfviewer]





Paraules clau

medi ambient/ sostenibilitat/