Ciutat Vella instal·la un equipament temporal a la Rambla del Raval per a definir els futurs usos de l’equipament juvenil de Can 60 : Servei de Premsa

Ciutat Vella instal·la un equipament temporal a la Rambla del Raval per a definir els futurs usos de l’equipament juvenil de Can 60

20/03/2018

#Kn60Lab és una iniciativa innovadora que contempla la instal·lació de dos mòduls que faran la funció d’equipament temporal per començar a crear els continguts per a l’equipament definitiu

Els espais estaran instal·lats fins al proper mes de juliol i se centraran sobretot en generar xarxa entre tots aquells joves d’entre 16 i 25 anys que no participen habitualment per tal d’empoderar-los i visibilitzar-los

Aquest procés de participació forma part del Pla de Barris del Raval Sud i el Gòtic Sud

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés de participació per tal de definir els usos del futur equipament juvenil que hi haurà a la casa-fàbrica de Can 60, al barri del Raval. Per dur-lo a terme, avui s’ha posat en funcionament la iniciativa innovadora #Kn60Lab, un procés de dinamització de les persones d’entre 16 i 25 anys del barri del Raval. Aquest programa forma part del Pla de Barris del Raval Sud i Gòtic Sud.

La iniciativa s’articula a través de la instal·lació de dos mòduls a la Rambla del Raval que estaran en funcionament des d’avui i fins al mes de juliol. Aquests espais faran la funció d’equipament temporal i serviran per crear xarxa entre el jovent i començar a generar projectes que acabin per omplir d’activitat el futur equipament juvenil que es farà a Can 60, un cop finalitzin les obres de rehabilitació de l’espai.

 

 

 

 

Aquest procés de dinamització ha de permetre vincular el jovent del barri al projecte per tal que l’omplin de contingut un cop obri les seves portes. El principal objectiu és el de fer d’equipament temporal per tal d’atreure joves d’entre 16 i 25 anys per tal d’empoderar-los i visibilitzar-los. Allà es faran activitats formatives, artístiques, de lleure… i estaran oberts tots els dimarts, dijous i divendres de 17.00 a 20.00 hores.

La idea és que els joves es puguin apropar a l’espai i fer les seves propostes de projectes i executar-les amb l’ajut d’educadors. A més, també es treballarà a peu de carrer i en xarxa amb instituts, entitats i tots aquells col·lectius que envolten el jovent dels barris del Raval Sud i el Gòtic Sud.

Els mòduls estan vinilats amb un disseny que explica el projecte en els idiomes més usats al barri (català, castellà, àrab, tagàlog, urdú i bengalí). I permeten la intervenció gràfica per part dels joves. S’empraran elements de comunicació com són el vídeo, el dibuix, el disseny gràfic o la música, per tal d’apropar-se a les seves inquietuds.

 

Una casa-fàbrica municipal al barri del Raval

Can 60 és una casa-fàbrica de 1833 que compta amb un gran valor patrimonial. L’Ajuntament de Barcelona la va adquirir aquest mandat per tal de rehabilitar-la i que esdevingui un equipament públic centrat en tres línies de treball: l’habitatge, la memòria històrica i un equipament juvenil.

Parlem d’un conjunt edificat composat per diversos cossos, que responen als diversos períodes de creixement de la finca, i que està ubicat al carrer de la Riereta, 18-20-22, al barri del Raval. Aquest compta amb una superfície d’uns 5.500 metres quadrats i els diferents cossos tenen unes alçades que varien entre la planta baixa i la planta baixa més 5 plantes pis.

La casa-fàbrica Tarruella va ser construïda, a instància del fabricant de teixits Magí Tarruella, amb un destí clarament industrial entre els anys 1832 i 1833. L’immoble presentava una composició indiferenciada d’obertures amb una gran porta d’entrada a la planta baixa. Durant la dècada de 1840 es va dur a terme el procés de vaporització, amb successives ampliacions de la maquinària i la seva potència.

Pel que fa a les quadres, s’estenien com és habitual al voltant d’un pati a la part posterior de la casa. A la dècada dels 50 del mateix segle, l’edifici va ser llogat a diverses empreses del ram del tèxtil. Actualment, l’edifici es conserva tot i haver estat molt reformat.

Actualment, s’està definint el projecte de rehabilitació de l’espai que comptarà, a més d’habitatges de lloguer social, amb equipaments vinculats amb la memòria popular del barri i els joves.

 

Enllaç relacionat

Tall d’àudio declaracions (WAV)Compartiu aquest contingut