Es reprenen les obres de la cobertura de la ronda de Dalt : Servei de Premsa

Es reprenen les obres de la cobertura de la ronda de Dalt

27/03/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament ha iniciat una segona fase d’obres, de deu mesos de duració, per cobrir la ronda de Dalt entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, als barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera

Els treballs preveuen executar dos murs laterals i la llosa de cobertura, i donen continuïtat a les obres fetes l’estiu passat en què es va construir un mur estructural a la mitjana de la ronda

La urbanització i la definició del nou espai urbà que es crearà amb la cobertura es concretarà en un projecte posterior que es definirà de manera participada

El projecte de cobertura de la ronda de Dalt continua. Aquest dimarts, l’Ajuntament ha iniciat una segona fase d’obres de construcció de la futura llosa de cobertura de la ronda entre el Mercat de la Vall d’Hebron-Teixonera i l’Institut Vall d’Hebron, als barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

L’actuació consisteix a construir els dos murs laterals al tram que va des de davant del mercat fins al pont de l’avinguda del Jordà (dins la fase 1B, a la foto), així com l’execució de la llosa de cobertura que es recolza sobre els murs. Es tracta de la continuació de les primeres obres iniciades l’estiu passat, en què es va construir un mur estructural a la mitjana (fase 1A a la foto) per a la futura cobertura del tram.

 

 

Els primers treballs que es faran ara en aquesta segona fase són la reubicació de la senyalització variable de la ronda, que únicament produiran afectacions puntuals i l’adequació dels laterals. Les afectacions més importants es produiran a partir de la segona quinzena d’abril i seran degudament informades i senyalitzades.

Està previst que la intervenció tingui una durada de deu mesos, i compta amb un pressupost de 10.644.281,56 euros. Aquests 10 milions formen part dels 15 que s’estan invertint en aquest mandat en la cobertura d’un primer tram de la ronda (fase 1A i 1B a la foto), corresponent a 180 metres de cobertura urbanitzada davant del Mercat de la Vall d’Hebron, des del pont de l’avinguda del Jordà. L’actuació, que inclourà també la urbanització dels laterals, permetrà millorar la permeabilitat urbana i la connectivitat transversal entre els barris, i reduir la contaminació acústica.

La urbanització i la definició del nou espai urbà que es crearà amb la cobertura i les característiques de la zona de passeig i activitats són objecte d’un altre projecte. En aquest sentit, el proper mes d’abril això s’acabarà de concretar amb la definició d’un avantprojecte que recollirà les propostes i consideracions veïnals sobre aquest nou espai públic.

 

Descarregar imatges actuals de l’àmbit d’obres (ZIP)





Paraules clau

infraestructura/ infraestructures/