La Guàrdia Urbana va interposar 650 sancions per estacionar en zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda durant el 2017 : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana va interposar 650 sancions per estacionar en zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda durant el 2017

29/03/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Les targetes d’aparcament individual per persones amb discapacitat serveixen per aparcar gratuïtament i sense limitació de temps a les reserves d’aparcament públiques per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda, els estacionaments amb horari limitat (zona blava) i per a veïns (zona verda) sense necessitat de comprovant, i a les zones de càrrega i descàrrega.

A Barcelona, l’any 2017 hi havia 22.108 targetes atorgades favorables a ciutadans/es de la ciutat, el 74% de titulars no conductors.

Existeixen tres tipologies de beneficiaris:

Les targetes es poden sol·licitar al web de tràmits de l’Ajuntament, al telèfon 010 o a qualsevol Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).

Per tal de garantir el seu bon ús, evitar l’ús fraudulent de les targetes, i evitar l’estacionament de vehicles no autoritzats en les zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda, la Guàrdia Urbana porta a terme una tasca d’inspecció per garantir el seu correcte ús.

En aquest sentit, durant l’any 2017, les Unitats Territorials del cos de policia barceloní va interposar un total de 864 sancions pels següents conceptes:

L’ús fraudulent de les targetes d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda es podrà sancionar des de 301 € fins a 6.000 €. Es considera ús fraudulent quan s’utilitza sense la persona titular, quan es fa ús d’una targeta amb dades manipulades o una reproducció o quan es reprodueixen o es falsifiquen targetes i es comercialitzen.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/