L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en la fase d’alerta : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en la fase d’alerta

31/03/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Pla s’ha activat a partir de les 11.45 hores. Bombers de Barcelona ha realitzat a l’entorn de 20 sortides per incidències relacionades amb el vent.

Atesa la situació meteorològica i l’increment de serveis de Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Protecció Civil Municipal, ha activat a partir de les 11:45 hores el Pla Bàsic d’Emergència per ventades a la ciutat en la seva fase d’alerta.

Des de les 10:30 fins a les 11:45 hores d’avui, Bombers de Barcelona ha realitzat a l’entorn de 20 sortides per incidències relacionades amb el vent, la majoria per caiguda de tendals i per branques d’arbres caiguts a la via pública.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha procedit a realitzar el tancament de la part alta del Park Güell per precaució.

Recomanacions de prevenció i autoprotecció per ventades

Davant la previsió que es produeixin vents forts a la ciutat, Protecció Civil recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes i atendre les indicacions que es donin pels mitjans de comunicació. Així mateix es donen una sèrie de consells a tenir en compte per les persones que es trobin a dins de casa o a l’aire lliure o bé hagin de viatjar.

A casa:
• Cal tancar i assegurar portes i finestres
• Baixar les persianes i recollir els tendals
• Retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, revisar els elements fixes (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies, etc…)
• Tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer (cotxes, motos) ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.

A l’aire lliure:
• Si cal sortir al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat.
• Extremar les precaucions en la realització d’activitats a l’aire lliure, especialment en activitats de muntanya i/o en zones arbrades.

Si ha de viatjar:
• Davant la predicció de ventades s’ha de procurar evitar els desplaçaments per carretera, i si és necessari fer-los, cal extremar les precaucions per la possible presència d’obstacles a la via.
• En cas de desplaçaments per carretera s’ha de reduir la velocitat, especialment en cas de vehicles pesants (camions, autocars i caravanes) ja que són molt sensibles a les ràfegues fortes de vent.
• Cal informar-se, abans de circular, de l’estat de la xarxa viària trucant al telèfon d’informació ciutadana 012 o al web del Servei Català de Trànsit (www.gencat.net/transit).





Paraules clau

prevenció/ seguretat/