Ciutat Vella finalitzarà l’any 2018 amb un total de 14 urinaris públics permanents distribuïts pel territori : Servei de Premsa

Ciutat Vella finalitzarà l’any 2018 amb un total de 14 urinaris públics permanents distribuïts pel territori

04/04/2018



Temps estimat de lectura: 4 minuts

NOTA: La regidora del districte, Gala Pin, atendrà els mitjans en relació amb aquest tema a les 11 hores al vestíbul d’accés de la plaça Sant Miquel (Ajuntament de Barcelona).

Actualment, hi ha un total de 7 cabines autorentables i locals amb urinaris que donen servei al districte de manera permanent

A l’estiu, i gràcies al reforç que es fa en aquesta època de l’any amb una afluència massiva de visitants, es comptarà amb un total de 15 instal·lacions que donaran resposta a les necessitats de veïnat i visitants

A més, el districte ha iniciat el procés de contractació de 7 cabines autorentables més que també romandran permanentment al territori i que entraran en funcionament a finals d’any

L’any 2017 les instal·lacions permanents van comptar amb prop de 540.000 usos

Aquesta iniciativa s’emmarca en el pla per a fomentar les relacions de proximitat i el veïnatge a l’espai públic i les escales de veïns que el Govern municipal va posar en marxa l’any passat a Ciutat Vella

 

El districte de Ciutat Vella dona continuïtat a la seva política d’instal·lació d’urinaris a la via pública durant aquest any 2018. De fet, aquest any s’ampliaran el nombre d’urinaris que romandran permanentment als espais públics de Ciutat Vella i, a més, es farà l’habitual reforç d’estiu amb cabines i urinaris de peu portàtils en determinats indrets del territori.

Actualment, el districte compta amb un total de 7 cabines i urinaris de manera permanent a la via pública. Aquest estiu, i gràcies al reforç que es fa en aquesta època de l’any degut a la pressió turística que rep l’espai públic, s’instal·laran 8 cabines i/o urinaris temporals més. Arribant a un total de 15 d’aquestes infraestructures, entre l’1 de juny i el 30 de setembre. Aquests s’ubicaran en els següents emplaçaments:

– Passeig del Born amb carrer del Rec.
– Plaça Duc de Medinaceli.
– Plaça Poeta Boscà.
– Carrer Templers amb Ataülf.
– Carrer Cervelló amb avinguda Drassanes.
– Rambla del Raval.
– Sant Pau del Camp.
– Passeig Marítim.

D’altra banda, i reforçant aquesta política, l’Ajuntament està en ple procés de contractació de 7 cabines autorrentables permanents més que estaran instal·lades a finals d’aquest any i que se sumaran a les 7 ja existents. Així, s’arribarà a un total de 14 serveis que romandran a l’espai públic i que es distribuiran de la següent manera:

– Plaça de la Catedral.
– Plaça de Castella.
– Passeig Picasso.
– Passeig Colom.
– Rambla del Raval.
– Sant Pau del Camp.
– Passeig Marítim.

Aquestes instal·lacions, se sumen a les ja existents i que donen servei durant tot l’any a:

– Local a la plaça dels Àngels (Raval).
– Local a la plaça del Teatre (Gòtic).
– Plaça de Sant Agustí (Raval).
– Pla de Palau (Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera).
– Plaça Terenci Moix (Raval). Aquesta va entrar el maig de 2017.
– Plaça Salvador Seguí (Raval). En funcionament des de maig de 2017.
– Carrer Arc del Teatre amb Lancaster. En marxa des de finals de 2017.

 

NOTA: La regidora del districte, Gala Pin, atendrà els mitjans en relació amb aquest tema a les 11 hores al vestíbul d’accés de la plaça Sant Miquel (Ajuntament de Barcelona).

 


En verd les cabines autorentables permanents ja existents. En taronja, els locals.
En vermell, el reforç d’estiu. En blau, les cabines autorentables permanents previstes per finals d’any.
La iniciativa s’emmarca en el pla per a fomentar les relacions de proximitat i el veïnatge a l’espai públic i a les escales de veïns, que el Govern municipal va posar en marxa l’any passat. Aquest és una evolució natural dels anomenats plans d’estiu i que s’estén durant tot l’any, mes a mes, a les necessitats d’un districte que té un ús intensiu de l’espai públic no estacional i tot garantint l’equilibri entre la vida veïnal i altres usos que es donen a l’espai públic.

 

Una infraestructura amb un gran ús

D’aquesta manera, es dóna continuïtat a la política del Govern del districte de dotar el territori amb aquests urinaris i que es va iniciar durant el primer any del mandat, l’estiu del 2015 amb una prova pilot. Els resultats d’aquesta prova van ser positius i la ciutadania va considerar que aquestes infraestructures són útils i necessàries. A més, van servir per disminuir determinades actituds incíviques.

De fet, des de Ciutat Vella s’aposta per anar implantant més cabines permanents i continuar reforçant amb algunes temporals durant la temporada d’estiu, en la que la ciutat rep una major pressió turística.

Com a balanç de l’any 2017, els 7 lavabos permanents que es troben tant en locals com a la via pública en forma de cabines autorentables, van tenir un total de 539.456 usos.





Paraules clau

Ciutat Vella/ neteja/ prevenció/