Gràcia es bolca en la promoció de la bici com a transport : Servei de Premsa

Gràcia es bolca en la promoció de la bici com a transport

05/04/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte se suma a la campanya ’30 dies en bici’ amb una jornada d’activitats i la publicació d’un mapa ciclable de tot el seu territori

El districte de Gràcia s’ha adherit a la campanya ciutadana ’30 dies en bici’ una iniciativa que busca promoure l’ús diari i quotidià de la bicicleta com a mitjà de transport per la ciutat. La idea és que durant els trenta dies d’abril, els usuaris comparteixin, via xarxes socials, la seva experiència d’anar en bici cada dia, una iniciativa que pot ajudar a adquirir l’hàbit de fer-ho durant tots els dies de l’any. Coincidint amb aquesta proposta, el districte celebrarà, el proper dissabte, 7 d’abril, una jornada dedicada al món de la bicicleta al carrer Gran de Gràcia, que aprofitant el tall de trànsit de cada primer dissabte de mes, s’omplirà amb tot un seguit d’activitats a l’entorn d’aquest mitjà. Per a fer-ho, el districte ha coordinat entitats del districte i comerços, perquè ofereixin experiències i serveis als usuaris de la bicicleta o potencials usuaris. (Vejeu programa sencer al final de la nota).

El regidor del districte, Eloi Badia, ha explicat “que es tracta que els usuaris de la bici del districte coneguin els serveis i comerços de proximitat que tenen a la seva disposició a Gràcia, i alhora, acostar l’experiència als qui encara no s’han decidit de canviar el seu mitjà de transport habitual per la bici”. Ha subratllat la importància de conscienciar de l’ús de la bici a la ciutat “com un mètode de transport còmode i eficaç, a més de saludable i no contaminant”. Així mateix, el districte ha elaborat un Mapa Ciclable de tot el territori de Gràcia, que gràcies a la seva característica trama de carrers pacificats, compta amb una completa xarxa ciclable de carrers Zona 30, plataformes úniques, zones de vianants, carrils bici, etc…
El mapa també conté altres recursos relacionats amb el món de la bicicleta (aparcaments, comerços, etc), útils per a l’usuari, així com la normativa continguda a les ordenances municipals sobre l’ús de la bicicleta als carrers de la ciutat.

De moment, s’imprimiran 2.000 exemplars, i la voluntat del districte és anar actualitzant-lo periòdicament amb nova informació.

PROGRAMA DISSABTE 7 D’ABRIL

Dissabte 7 d’abril de les 17,30 a les 20,30 hores:

Lloc: Pla de Salmerón

Lloc: C. Gran de Gràcia entre el Pla de Salmerón i la Rambla del Prat

Lloc: Gran de Gràcia entre Goya i la Travessera de Gràcia

Lloc: Pla de Salmerón





Paraules clau

Gràcia/ mobilitat/