Barcelona se suma a la celebració del Dia Mundial de la Salut : Servei de Premsa

Barcelona se suma a la celebració del Dia Mundial de la Salut

07/04/2018

La ciutat ha penjat una pancarta al balcó de l’Ajuntament amb el lema “Pel dret a la salut, sanitat pública universal i de qualitat”

L’Ajuntament de Barcelona s’ha sumat aquest dissabte 7 d’abril a la celebració del Dia Mundial de la Salut, una jornada escollida per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per donar visibilitat cada any a algun tema específic. En aquesta ocasió es tracta de la cobertura sanitària universal, un dret bàsic que encara és un repte en molts països on no existeix un sistema de cobertura d’aquestes característiques pel conjunt de la ciutadania. A Catalunya la realitat de la cobertura universal corroborada per la Llei d’universalització de l’assistència sanitària de 2017 es troba hores d’ara en risc pel recurs que el Govern central ha portat al Tribunal Constitucional contra diversos articles d’aquesta llei.

 

 

Per tal de visualitzar el seu suport amb la jornada i sumar-se a les reivindicacions que l’acompanyen, el balcó de l’Ajuntament exhibeix aquest dissabte una pancarta amb el lema “Pel dret a la salut, sanitat pública universal i de qualitat”. La voluntat de l’Ajuntament és aprofundir en aquest principi, tot impulsant polítiques per reduir les desigualtats socials en salut, i continuant el treball per garantir i millorar la qualitat i l’accessibilitat de la sanitat pública en el marc del Consorci Sanitari de Barcelona, l’Agència de Salut Pública de Barcelona i del propi Ajuntament de la ciutat.Compartiu aquest contingut