L’Ajuntament de Barcelona duu a terme una campanya per al foment de l’adopció d’animals de companyia : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona duu a terme una campanya per al foment de l’adopció d’animals de companyia

11/04/2018Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant el 2017 el CAACB va atendre 1.400 animals abandonats (760 gossos i 660 gats) dels quals es van adoptar 745 gossos i 516 respectivament

La campanya de sensibilització de foment de l’adopció es realitzarà a través d’una acció al carrer a tots els districtes de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona promou l’adopció dels animals de companyia perduts o abandonats, enlloc de la seva compra i recorda la importància de la tinença responsable d’animals.

Cada any, uns dos mil animals de companyia, gats i gossos, són trobats al carrer, perduts o abandonats. El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) és el màxim responsable en matèria de benestar sobre aquests animals i se n‘ocupa fins que retroben les seves famílies o poden ser adoptats.

La promoció de les adopcions i la gestió proactiva per tal que els animals perduts retornin a les seves llars, són fruit d’una aposta del Govern municipal pel benestar i la tinença responsable d’animals i per potenciar una millora de la convivència entre les persones, els animals i el seu entorn.

El Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno ha declarat: “La decisió de conviure amb un animal és per tota la seva vida. Ha de ser una decisió conscient i responsable. L’abandonament, és un acte reprovable. L’adopció és la primera opció per oferir una llar als animals que n’esperen i en necessiten una”.

Tot i que l’abandonament és malauradament elevat, les adopcions d’animals es van consolidant com una de les opcions preferents a l’hora d’assolir un animal de companyia. Durant el 2017 el CAACB va atendre 1.400 animals abandonats (760 gossos i 660 gats), un 13% més que al 2016, dels quals es van adoptar 745 gossos i 516 gats respectivament, un 15% més respecte al 2016. Actualment hi ha 70 gossos que porten més d’un any esperant ser adoptats.

L’Ajuntament de Barcelona treballa al llarg de l’any en diferents campanyes i activitats de divulgació i conscienciació per amb l’objectiu de lluitar contra l’abandonament i fomentar l’adopció entre la ciutadania. En la mateixa línia, aquesta primavera es posa en marxa una acció de sensibilització al carrer.

La campanya consisteix en una vintena de figures situades arreu del territori, dues per cada districte, com a símbol d’un gos abandonat en espera de ser adoptat. Les estàtues, realitzades en formigó mitjançant un motlle fet per impressió 3D, corresponen a gossos reals que actualment es troben al CAACB a l’espera de ser acollits en una nova llar.

Cadascuna de les figures porta una placa identificadora on mitjançant l’escaneig d’un QR que porta a un enllaç directe al web de benestar animal: barcelona.cat/benestaranimal, les persones interessades podran trobar la història d’aquests gossos i de molts d’altres, les dades sobre l’abandonament i demanar cita prèvia al CAACB per poder adoptar un animal de companyia.

 

 

Per a més informació sobre la campanya i l’adopció d’animals de companyia a Barcelona es pot consultar la pàgina web: www.barcelona.cat/benestaranimal

Paraules clau

lleure/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina