L’Ajuntament de Barcelona expressa la seva preocupació al govern de Brasil per la situació política del país arran de l’empresonament de Lula da Silva : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona expressa la seva preocupació al govern de Brasil per la situació política del país arran de l’empresonament de Lula da Silva

11/04/2018



Temps estimat de lectura: 1 minut

El tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello ha enviat avui una carta dirigida a l’ambaixador de Brasil a Madrid, Antonio Simoes, per fer palesa la preocupació del govern municipal de Barcelona per la situació política i social del país arran l’empresonament de l’ex president Lula da Silva, acusat de corrupció i condemnat a 12 anys de presó pel Tribunal Suprem brasiler.

A la carta, Pisarello mostra la inquietud “per les conseqüències negatives en l’ordre social i democràtic del país que pot tenir una decisió judicial d’aquest tipus, d’indubtables connotacions polítiques i electorals”.

Així mateix, a l’escrit, el primer tinent d’alcaldia recorda que “la democràcia i la separació de poders, sigui a la nostra ciutat o en qualsevol nació o ciutat del món, són irrenunciables”. Per Pisarello, “en la lluita per la preservació de l’Estat de dret, la independència del poder judicial i la plena legitimitat de les properes eleccions trobaran al govern de Barcelona”. El tinent d’alcalde acaba la missiva dient que, en aquest context, “ens posem a la seva disposició per defensar aquests valors”.

Al setembre de 2016, el tinent d’alcaldia ja va transmetre al cònsol general del Brasil a Barcelona la preocupació per la destitució de Dilma Roussef com a presidenta del país, “en un procés de discutida i dubtosa legalitat en el que el vot de 61 senadors va prevaldre sobre el vot de 54 milions de brasilers i brasileres”. Precisament demà, aprofitant la visita a la ciutat de l’exdirigent, l’alcaldessa, Ada Colau, la rebrà a l’Ajuntament de Barcelona.

 

 





Paraules clau

cooperació/