Janet Sanz assegura que la represa de les obres a la Sagrera permetrà començar a cosir barris que no tenen connectivitat : Servei de Premsa

Janet Sanz assegura que la represa de les obres a la Sagrera permetrà començar a cosir barris que no tenen connectivitat

12/04/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha assistit avui a la visita d’obres de la Sagrera del Ministre de Foment, Íñigo de la Serna

Sanz ha assegurat que era necessari recuperar la confiança en el desenvolupament d’aquesta infraestructura i ha afegit que s’està avançant en la bona direcció

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha assistit avui a la visita que ha dut a terme el Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, a les obres de la futura estació de la Sagrera on ha anunciat l’inici dels treballs dels accessos d’aquesta infraestructura i la propera licitació de l’estació de Sant Andreu Comtal.

 

 

La tinenta d’alcaldia ha celebrat l’anunci i l’avenç de les obres recordant que “era absolutament necessari recuperar la confiança amb el desenvolupament d’aquesta infraestructura” i ha assenyalat la importància de comptar amb concrecions que permetin plantejar un horitzó de finalització de la mateixa. Sanz ha afirmat que “estem avançant en la bona direcció” i s’ha referit a tots els treballs que s’estan duent a terme com el col·lector de Prim, la llosa de fons de l’estació o els accessos. En aquest sentit, ha destacat que aquestes actuacions que ara s’estan desenvolupant i que espera que vagin a bon ritme, “permetran començar a cosir barris que no tenen garantida la connectivitat i que és una exigència fonamental dels veïns”.

La tinenta d’alcaldia també ha valorat positivament la decisió de rescindir el contracte actual i tornar a licitar el projecte de l’estació de Sant Andreu Comtal afirmant que espera que això permeti que “’d’una vegada per totes l’estació de Sant Andreu sigui una realitat”. Sanz ha explicat que no es tracta només de permetre que molta gent que es mou per la ciutat ho pugui fer en condicions i tenir definitivament una estació digna, sinó també de transformar tot l’entorn, ja que d’aquesta infraestructura en depèn la millora de la connectivitat en superfície i una cohesió més concreta entre els barris.

“Hem iniciat un bon camí de treball, des de l’Ajuntament de Barcelona estem plenament predisposats a treballar, a col·laborar i a buscar totes les solucions possibles per fer realitat que l’estació de la Sagrera comenci a funcionar l’abans possible i resoldre aquest dèficit històric que acumulen aquests barris”, ha assegurat Sanz. La tinenta d’alcaldia ha volgut enviar un missatge als veïns “de paciència però també de compromís” per seguir defensant i treballant per desenvolupar tota aquesta àrea de la ciutat el més aviat possible.

El Ministre de Foment també ha anunciat que l’ampliació de la Ronda Litoral es farà tenint en compte el projecte que defensava l’Ajuntament de Barcelona, que consistia en ampliar els vials actuals amb nous carrils de caràcter local que complementessin la via ràpida existent. Sanz, ha posat en valor el treball que s’ha fet en aquest sentit i ha afirmat que “tota actuació que es desenvolupi a la Ronda Litoral ha d’incorporar la ciutat, generant una bona connectivitat entre la pròpia Ronda i Barcelona”.

Finalment, la tinent d’alcaldia ha reclamat al ministeri una aportació específica al finançament del transport públic del sistema de transport metropolità. “Hem de lluitar totes les administracions contra la contaminació i per tant, totes les actuacions en benefici del transport públic estan dirigides a salvar aquestes vides”, ha reblat.





Paraules clau

mobilitat/ Sant Andreu/