Barcelona i Montevideo renoven els seus vincles i es comprometen a treballar junts per fer front als reptes de ciutat : Servei de Premsa

Barcelona i Montevideo renoven els seus vincles i es comprometen a treballar junts per fer front als reptes de ciutat

19/04/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Durant el viatge, Ada Colau ha signat un conveni per a aprofundir en la col·laboració d’ambudes ciutats en temes cabdals com la mobilitat, l’habitatge i les noves tecnologies aplicades a la millora de la qualitat de vida

L’alcaldessa ha finalitzat avui la seva visita a la capital de l’Uruguai, Montevideo, on ha viatjat convidada pel seu ajuntament per participar al seminari ‘Diàlegs Urbans’, dedicat a abordar els principals problemes de les ciutats, com en els àmbits de l’habitatge o la mobilitat. Durant el viatge, Ada Colau també ha pogut conèixer de prop diferents experiències de cooperatives d’habitatge a la ciutat, un sistema que al país compta amb una gran força.

L’alcaldessa n’ha destacat, precisament, aquesta experiència i ha explicat que Uruguai és un referent internacional i una inspiració per a les cooperatives d’habitatge que s’estan impulsant a Barcelona. En aquest sentit ha assegurat que les ciutats afectades pels moviments especulatius sobre l’habitatge com Barcelona veuen en les cooperatives d’habitatge “una de les múltiples estratègies a impulsar per ampliar el parc públic de vivenda”, al marge dels necessaris canvis legislatius per protegir el dret a l’habitatge i lluitar contra l’efecte dels moviments especulatius.

L’alcaldessa també ha posat en valor el conveni de col·laboració signat amb l’alcalde de Montevideo, Daniel Martínez, per a aprofundir les relacions mútues d’ambdues ciutats, “amb qui compartim moltes característiques: som ciutats portuàries, obertes al món, i amb polítiques progressistes”. “Avui donem un pas més, perquè volem reforçar la relació amb els temes que considerem absolutament claus pel benestar dels nostres ciutadans com habitatge, la lluita contra el canvi climàtic o la mobilitat”.

Colau també ha ofert a Montevideo l’experiència de Barcelona en l’àmbit de les Smart Cities. Així mateix, ha recordat la importància d’aprofitar el gran impuls dels feminismes a tot el món, un moviment que veu com “una oportunitat per acabar amb al discriminació de gènere, també des dels governs de proximitat que són els ens locals, des d’on podem incidir en el dia a dia de la ciutadania”.

Durant la seva visita, Colau ha estat rebuda per l’alcaldia de Montevideo, de qui ha rebut la distinció de Ciudadana Ilustre; ha tingut oportunitat de coincidir amb la vice-presidenta del país, Lucía Topolansky, i reunir-se amb la ministra d’habitatge uruguaiana, Eneida de León. Així mateix, va poder saludar l’ex president José Mujica, a qui li va fer entrega d’una reproducció del panot de Barcelona que du el logo de ‘Barcelona Ciutat Refugi’, i va compartir amb ell la preocupació per la crisi humanitària que es viu a la Mediterrània així com pel retrocés dels drets i llibertats tant a Europa com a alguns països de Llatinoamèrica.

En aquest sentit l’alcaldessa va explicar-li la visita de l’ex presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, la setmana passada a l’ajuntament de Barcelona i la seva inquietud pels fets ocorreguts recentment al país, amb la detenció de l’ex president, Lula da Silva.

També va compartir amb Mujica la preocupació per la situació d’excepció que viu ara Catalunya. Tots dos van coincidir en la necessitat de promoure aliances àmplies per consolidar polítiques progressistes i inclusives tant a Europa com a Amèrica Llatina.

 

IMATGES: (Ajuntament de Montevideo)

L’alcaldessa va signar ahir el protocol de col·laboració amb l’alcalde de Montevideo, Daniel Martínez i després va visitar algunes experiències en cooperatives d’habitatge. Anteriorment, s’havia reunit amb l’ex president José Mujica

 

 

 

 





Paraules clau

cooperació/