Barcelona es persona com acusació particular en els fets de l’incendi de l’edifici municipal d’Hort de la Vila a Sarrià : Servei de Premsa

Barcelona es persona com acusació particular en els fets de l’incendi de l’edifici municipal d’Hort de la Vila a Sarrià

20/04/2018

Aquest atac feixista és un punt d’inflexió greu perquè un incendi pot posar en risc la integritat de persones

El districte endega una ronda de diàleg amb forces polítiques i entitats veïnals per valorar el futur de l’equipament municipal, ja que l’edifici es troba en “ruïna tècnica i econòmica”

Jaume Asens considera una “frivolitat política” les paraules de l’ex-regidor del districte, Daniel Mòdol, que aquesta setmana va banalitzar l’atac

El tinent alcaldia de l’àrea de Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència, i regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Jaume Asens, ha explicat avui en roda de premsa les darreres novetats en relació a la propietat municipal ubicada al carrer d’Hort de la Vila número 27 i 29, que va patir un incendi la matinada del passat 28 de març.

En primer lloc, Asens ha anunciat la personació de l’Ajuntament de Barcelona com a acusació particular per tal de poder rescabalar els danys econòmics, en cas que la investigació de Mossos d’Esquadra resolgui l’autoria dels fets. Pel govern municipal, ha dit el regidor, aquest incendi és “especialment greu” perquè podria haver afectat la integritat física de persones.

“Hi ha un abans i un després. S’ha traspassat la línia vermella”, així de contundent ha estat el regidor en relació als fets que, segons les pintades amb simbologia nazi que van aparèixer a l’espai, apunten que hagi pogut estar un atac feixista. Per Asens, es tracta d’un “punt d’inflexió”, fruit del context polític actual, que no es pot obviar.

En aquest sentit i, en segon lloc, en el marc de la compareixença, el regidor Jaume Asens ha “exigit una rectificació pública” de l’ex-regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Daniel Mòdol, després que el passat dimecres banalitzés sobre els fets succeïts. Per Asens, les seves paraules són una gran “irresponsabilitat i frivolitat política”.

 

El futur de l’espai, una prioritat

El regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Jaume Asens, ha reiterat que el “futur de l’espai és una prioritat” i que s’intentarà trobar una solució sobre el destí de l’equipament abans de finalitzar el mandat. Malgrat això, no ha volgut obviar la realitat de les afectacions que mostra l’informe encarregat als serveis tècnics que han dictaminat que l’edifici es troba en una situació de ruïna tècnica i ruïna econòmica, amb risc de col•lapse imminent, que fa molt complicada la seva rehabilitació. Encara no existeix un cost estimat, la qual cosa ajudarà a poder prendre la decisió.

 


Estat actual de part de l’edifici
 

Per ara, hi ha tres línies obertes de treball sobre el futur immediat de l’immoble: enderrocar, rehabilitar, o bé, reconstruir i adaptar-lo a les necessitats de futurs usos de l’espai. El regidor Asens, ha aclarit que “el govern es decanta més per construir un nou edifici”.

No obstant, aquests tres escenaris de futur es treballaran amb el conjunt de les entitats veïnals implicades i amb el teixit del barri a partir de reunions que ja s’han convocat pels propers dies.

Fins a l’incendi un dels dos immobles municipals ubicats a Hort de la Vila, el del número 29, era utilitzat per membres de l’Ateneu Popular de Sarrià.Compartiu aquest contingut