El carrer Major de Sarrià es pacificarà : Servei de Premsa

El carrer Major de Sarrià es pacificarà

28/04/2018

L’Ajuntament reformarà la via en forma de plataforma única per donar més protagonisme al vianant, millorar la qualitat urbana de l’espai públic i consolidar el seu caràcter de carrer de casc antic

Està previst que les obres comencin al setembre i acabin al cap de deu mesos, i s’hi invertirà 2,6 milions d’euros

El carrer Major de Sarrià es renovarà. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte de transformació d’aquesta via del districte de Sarrià-Sant Gervasi, que passarà a ser de plataforma única per donar més protagonisme al vianant, consolidar el seu caràcter de carrer de casc antic i millorar la qualitat urbana de l’espai públic.

 

 

El projecte s’executarà en el tram de carrer comprès entre el passeig de la Bonanova i el carrer de l’Institut Químic de Sarrià, i també englobarà el carrer del Pare Miquel de Sarrià. En total, s’actuarà sobre una superfície total de 3.498 metres quadrats. S’hi invertirà un total de 2,59 milions d’euros (IVA inclòs), i està previst que les obres comencin al setembre i acabin al cap de deu mesos.

Amb la reforma, el carrer Major de Sarrià deixarà enrere l’estat actual de voreres estretes i calçada amb aparcament lateral per passar a ser de plataforma única. Hi haurà una franja central al mateix nivell de les voreres –més amples que les actuals– que formaran un conjunt únic que prioritzarà els desplaçaments a peu i el passeig.

En aquest espai s’hi permetrà la velocitat reduïda, el pas de vehicles de serveis i les bicicletes. No obstant, s’eliminarà l’aparcament en superfície i les zones de càrrega i descàrrega es restringiran a àmbits molt determinats, fet que permetrà habilitar espais per als vianants molt més amplis i agradables.

 

 

Al xamfrà amb l’avinguda de la Bonanova, es crearà una gran vorera que ampliarà la boca del carrer i convertirà l’espai en una petita placeta que donarà continuïtat a la plaça de Sarrià. Pel que fa al carrer del Pare Miquel de Sarrià, es reurbanitzarà amb una imatge en consonància amb la del Major de Sarrià, també amb caràcter de casc antic.

Les actuacions preveuen endreçar els serveis i renovar el mobiliari urbà, com les papereres, fonts, bancs, etc. I es plantaran més arbres que els que hi ha actualment, concretament cirers del Japó, per reforçar el verd del carrer.

Pel que fa al trànsit, hi haurà un canvi de sentit entre els carrers Químic de Sarrià i Margenat per rebaixar el trànsit en aquest tram, ja que és un camí escolar i es pretén millorar la seguretat dels vianants. Arran del canvi, el bus de barri 130 passarà pel carrer de Margenat, i s’ubicarà una parada prop del CAP de Sarrià. A més, hi haurà noves parades a la Via Augusta, a l’altura del carrer Químic de Sarrià, i dues més a General Vives i a l’inici del carrer Major de Sarrià.

 

Enllaç relacionat:
Render (BMP)Compartiu aquest contingut