S’inicien les obres per implantar unes noves escales mecàniques al c/Mare de Déu dels Àngels, al districte d’Horta-Guinardó : Servei de Premsa

S’inicien les obres per implantar unes noves escales mecàniques al c/Mare de Déu dels Àngels, al districte d’Horta-Guinardó

02/05/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La intervenció té per objectiu millorar la mobilitat, l’accessibilitat i la seguretat dels vianants, i s’inscriu en el conjunt de projectes que s’estan desenvolupant en el marc del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera

Avui s’han iniciat les obres per la implantació d’escales mecàniques al carrer Mare de Déu dels Àngels, al barri de la Teixonera, per un import d’1,1 M€ (IVA inclòs). La intervenció vol millorar la mobilitat, l’accessibilitat i la seguretat dels vianants així com l’eficiència energètica, implantant escales mecàniques, allà on només existien les convencionals.

Les obres s’inscriuen en el conjunt de projectes que s’estan desenvolupant en el marc del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, per actuar sobre la salut i la gent gran, l’educació i la millora dels entorns urbans. Aquesta va ser una de les actuacions que van prioritzar els veïns durant els diferents processos de participació.

El projecte comprèn un àmbit de 540m2 i consisteix en la implantació d’unes escales mecàniques al c/Mare de Déu dels Àngels (entre el c/Sant Dalmir i el c/Fastenrath). Amb la intervenció també es milloraran les xarxes de serveis, l’enllumenat i els elements urbans per tal d’adequar-los als requeriments actuals.

 

 

Els objectius són millorar la connectivitat i accessibilitat del tram inferior del c/Mare de Déu dels Àngels amb el c/Sant Dalmir; dignificar urbanística i espacialment l’espai, mitjançant vegetació i serveis; i millorar les condicions d’arribada a les finques a les quals s’hi accedeix des de l’àmbit d’actuació.

Les escales mecàniques seran de doble sentit i amb un horari de funcionament regulat. A banda, també s’instal·larà un nou ramal de clavegueram i escomeses d’aigües de les finques, substituint l’existent; s’eliminaran els fanals actuals i se n’inclouran de nous amb solucions que proporcionin una major eficiència energètica, s’estudiarà la ubicació de parterres i s‘utilitzarà el mateix tipus de paviment a tota l’amplada del carrer. La previsió és finalitzar les obres al novembre de 2018.





Paraules clau

Horta-Guinardó/