Barcelona i Amman signen un acord de cooperació en matèria d’accessibilitat i planificació urbana : Servei de Premsa

Barcelona i Amman signen un acord de cooperació en matèria d’accessibilitat i planificació urbana

08/05/2018Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, destaca que l’acord s’emmarca dins la política municipal de cooperació, que busca ajudar a qui ajuda

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat assessorarà la ciutat d’Amman en matèria d’accessibilitat

A partir de 2019, Amman serà considerada una ciutat prioritària en el marc del programa de subvencions de la Direcció de Justícia Global i Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona. L’acord s’inscriu en el Programa de Cooperació i d’Acció Humanitària de l’Ajuntament de Barcelona i com a part de la política d’ajudar a qui ajuda

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcalde d’Amman, Yousef Al-Shawarbeh, han signat aquest migdia a l’Ajuntament de Barcelona un acord de cooperació en matèria d’accessibilitat i planificació urbana. L’acord fomenta també el desenvolupament institucional, la modernització de l’administració i la millora de la gestió de serveis bàsics, així com la col·laboració en el desenvolupament tecnològic que ajudi a incrementar el benestar dels ciutadans d’ambdues ciutats.

 

 

Més concretament, la cooperació entre Barcelona i Amman inclou accions de formació i intercanvi tècnic que estaran relacionades amb el suport en el disseny del projecte pilot urbà del barri Jabal Al-Hussein, polítiques municipals d’accessibilitat vinculades a l’accés a serveis socials, l’espai públic, el transport i solucions d’habitatge, i a contribuir en el futur Pla d’Acció d’Accessibilitat de la ciutat d’Amman. L’acord també preveu assessorament a polítiques vinculades a la planificació urbana com la gestió i el tractament de l’espai públic, el paisatge i les àrees verdes, així com amb projectes relacionats amb les polítiques de serveis socials, de residus sòlids i de reciclatge. Per últim, les dues ciutats col·laboraran en projectes culturals, esportius, educatius i de salut relacionats amb joves i dones.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha proposat a Amman que es consideri una “ciutat germana” reconeixent i agraint la resposta que està donant a l’acollida de persones refugiades. Colau ha destacat en el decurs de l’acte de signatura de l’acord que Barcelona té una llarga tradició com a ciutat de solidaritat i de defensa dels drets humans i la cooperació, i ha expressat que “ens vam trobar amb l’esclat de la crisi dels refugiats a la Mediterrània, i fruit de la crisi vam deixar clar que Barcelona vol ser ciutat refugi.” Colau ha criticat la posició de bloqueig de l’Estat Espanyol respecte l’acollida de refugiats i ha dit que ”no està a l’alçada de la situació i no acull els refugiats que hauria d’estar acollint”. Fruit d’aquesta situació, Barcelona està fent l’esforç per acollir-los amb recursos propis, per una banda, i fent política de cooperació, per una altra, “per ajudar a aquells que ajuden, i treballar amb ciutats com Amman, que acullen a molta gent que fuig del conflicte bèl·lic”. Colau ha destacat l’enorme esforç que està fent Amman per donar resposta a l’impacte que genera l’arribada massiva de refugiats sirians, palestins, iemenites, libis i iraquians en molts àmbits de la ciutat. Amman ha vist com es doblava la seva població en el període que va del 2011 al 2017.

Des de l’any 2016, Barcelona i Amman, en col·laboració amb el High Council for People with Desabilities (HCD), treballen en cooperació tècnica en matèria de millora de l’espai públic i Accessibilitat. Fruit d’aquesta col·laboració, una delegació d’Amman i del HCD visita aquests dies Barcelona, on realitzen reunions i visites amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMD) i amb el Departament de Model Urbà – Ecologia Urbana. En aquesta estada coneixen 30 anys de polítiques de millora de l’accessibilitat a la ciutat de Barcelona, i com en l’actualitat participen i treballen en el marc de l’IMD les més de 200 associacions que representa a les persones amb discapacitats a Barcelona.

A partir de 2019, Amman serà considerada una ciutat prioritària en el marc del programa de subvencions de la Direcció de Justícia Global i Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona. L’acord s’inscriu en el Programa de Cooperació i d’Acció Humanitària de l’Ajuntament de Barcelona i com a part de la política d’ajudar a qui ajuda.

Paraules clau

cooperació/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina