Barcelona premiarà els projectes empresarials més innovadors en turisme a Futurisme : Servei de Premsa

Barcelona premiarà els projectes empresarials més innovadors en turisme a Futurisme

08/05/2018

L’objectiu d’aquest programa és acompanyar les noves iniciatives empresarials, i impulsar-les per assolir una garantia d’èxit, oferint acompanyament integral, formació; l’acompanyament en la posada en marxa i en la recerca de finançament i d’una xarxa en el sector

El regidor ha considerat una prioritat “apostar per la innovació i la creativitat com a motor d’un territori dinàmic que crea ocupació i genera cohesió social” i ha remarcat que és una manera de “minvar els efectes de la crisi econòmica, que havia comportat una pèrdua de la qualitat en l’oferta i la prestació de serveis i la rendibilitat de les empreses”

Barcelona premiarà 3iniciatives empresarials innovadores en turisme, de les 17 participants del programa Futurisme, promogut per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa; i el Gremi d’Hotels de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades ACAVe.

El regidor de Turisme, Comerç I Mercats, Agustí Colom, ha assistit avui a la tercera edició del dinar institucional de Futurisme. Aquest programa de suport a la creació d’empreses dins l’àmbit del turisme engloba diferents aspectes com allotjament, promoció, activitat turística (cultural, esportiva, de la salut, etc.), restauració, comerç, transport, congressos i esdeveniments, TIC, sector mobile, universitats i formació, platges i sector marítima, i sostenibilitat.

Colom ha destacat en aquest acte la importància de potenciar iniciatives com aquestes, “per augmentar la proactivitat del sector empresarial, aprofitar els efectes positius del turisme i alhora fer front als problemes que es deriven de l’activitat turística”. El regidor ha considerat una prioritat “apostar per la innovació i la creativitat com a motor d’un territori dinàmic que crea ocupació i genera cohesió social” i ha remarcat que és una manera de “minvar els efectes de la crisi econòmica, que havia comportat una pèrdua de la qualitat en l’oferta i la prestació de serveis i la rendibilitat de les empreses”.

 

Acompanyar les noves iniciatives empresarials en turisme

L’objectiu del programa Futurisme és acompanyar les noves iniciatives empresarials, i impulsar-les per assolir una garantia d’èxit, oferint un acompanyament integral a partir d’una formació gerencial i sectorial, juntament amb el desenvolupament de les habilitats emprenedores; l’acompanyament en la posada en marxa i en la recerca de finançament i la connexió amb una xarxa de persones rellevants en sector del turisme; i per últim un reconeixement.

Es tracta de facilitar a les persones participants tot un seguit d’accions de formació i acompanyament per l’elaboració del seu pla d’empresa i la posada en marxa del projecte, tant de forma grupal, com individual, dotant-los d’un conjunt d’eines i recursos que els permeti la creació i la consolidació de la seva empresa.

 

17 projectes innovadors

Amb aquest programa es reconeixen les iniciatives més destacades del programa d’enguany.  Entre les participants es troben diferents projectes de turisme sostenible, apps, i empreses de nova creació relacionades amb el turisme.

Els 17 projectes participants són:Compartiu aquest contingut