Pisarello convida Montréal a la cimera sobre economia col·laborativa que celebrarà Barcelona en ocasió de la Smart City Expo del proper novembre : Servei de Premsa

Pisarello convida Montréal a la cimera sobre economia col·laborativa que celebrarà Barcelona en ocasió de la Smart City Expo del proper novembre

09/05/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

S’hi abordarà els reptes que suposen les noves plataformes emergents a les ciutats en matèria d’habitatge, mobilitat o drets laborals

L’alcaldessa, Valérie Plante, s’ha interessat per l’experiència de Barcelona en àmbits com la innovació social i digital, habitatge i economia social

El tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello ha convidat l’alcaldessa de Montréal, Valérie Plante, a assistir a la propera cimera sobre economia col·laborativa, ‘Sharing Cities Summit’, que té previst acollir Barcelona el proper novembre i que se celebrarà en el marc de la Smart City Expo 2018.

 

En aquesta cimera se citaran les principals urbs de tot el món per abordar els reptes que impliquen, per a les ciutats, les noves economies col·laboratives emergents, sobretot en àmbits com l’habitatge o la mobilitat, amb l’objectiu de posar en comú els problemes i possibles solucions, així com oportunitats que genera aquest fenomen.

La trobada busca discernir els models col·laboratius que contribueixen a l’interès general dels que generen impactes negatius a la ciutat per potenciar els primers i regular els segons.

Precisament les dues ciutats van inaugurar la seu de CITIES , una oficina conjunta pionera per a l’estudi de les oportunitats de l’economia social, una matèria que ambdues ciutats comparteixen.

Plante i Pisarello es van trobar ahir al matí a l’ajuntament de Montréal. A la reunió, van posar les bases de les relacions entre ambdues ciutats amb la que han acordat promoure intercanvis d’experiències i bones pràctiques en temes com l’economia social, la innovació, l’habitatge, la interculturalitat i la gestió de la diversitat.

Plante és alcaldessa de Montréal des de les eleccions municipals del novembre de 2017, on va guanyar amb el seu partit Projet Montréal, convertint-se així en la primera alcaldessa dona de la història de la ciutat.

Amb una àrea metropolitana de quatre milions d’habitants, Montréal és la segona ciutat del Canadà i un centre d’indústria d’alta tecnologia, especialitzada en l’àrea de medicina i la indústria aeroespacial. Va ser seu de l’Expo de 1967 i dels Jocs Olímpics del 1976. Amb tres comuns amb Barcelona, com la seva badia portuària, la ciutat compta amb 27 barris i 73 districtes. Al 2012, Montréal va ser la ciutat convidada per les Festes de la Mercè.

Pisarello va destacar que a partir d’ara, Barcelona i Montréal han segellat una amistat entre municipis que permetrà generar projectes d’intercanvi de coneixement i experiències, intercanvis d’informació entre les àrees corresponents a cada municipi; intercanvis d’experts i organització de tallers, seminaris, visites, etc.

Així mateix, ambdues ciutats procuraran consultar-se i elaborar, en els casos en què sigui necessari, posicions comunes davant de les instàncies internacionals, de manera bilateral o en el marc de les xarxes de ciutats a les quals ambdues pertanyin.





Paraules clau

cooperació/