Ada Colau assisteix a la Jornada de Portes Obertes a la Torre Garcini : Servei de Premsa

Ada Colau assisteix a la Jornada de Portes Obertes a la Torre Garcini

13/05/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona va adquirir definitivament la finca de Torre Garcini el passat mes de març i ha iniciat els estudis i treballs tècnics per redactar el projecte de rehabilitació que permetrà convertir la masia en un Casal per la Gent Gran

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assistit avui a la Jornada de Portes Obertes de la Torre Garcini, que s’ha celebrat al districte d’Horta-Guinardó, coincidint amb la festa major del Guinardó. A l’acte també hi ha participat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz i representants d’entitats del barri i de la Plataforma Salvem Torre Garcini. La jornada s’ha iniciat a les 10 hores i ha comptat amb visites comentades a l’interior de l’equipament, a més d’animació infantil, conta contes i altres activitats lúdiques.

 

 

L’Ajuntament de Barcelona va adquirir definitivament la finca de Torre Garcini el passat mes de març, després de finalitzar el procés d’expropiació d’aquesta finca, situada al carrer Xiprer 40-46, al barri del Guinardó, per un valor de 7ME.

El districte d’Horta-Guinardó ja ha iniciat els estudis i treballs tècnics per redactar el projecte de rehabilitació que permetrà convertir la masia en un Casal per la Gent Gran. La rehabilitació inclourà treballs per la conservació i recuperació de l’edifici i el tractament adient dels jardins per a la seva obertura al públic.

Segons dades del padró de 2015, el districte d’ Horta-Guinardó té 167.318 habitants dels quals 36.063 habitants viuen al barri Guinardó, i un 23% d’aquests, és a dir 8.106 persones, són majors de 65 anys. Representen quasi la quarta part de la gent gran del districte, però en canvi existeix una mancança d’equipaments per aquest col·lectiu al Guinardó. Torre Garcini, situada al bell mig del barri esdevé un espai idoni i únic per aquest equipament.

Torre Garcini és un dels pocs exponents de l’arquitectura rural tradicional del Guinardó, i el seu bon estat de conservació és un element distintiu que el dota encara de més valor històrico-cultural. La finca configura una peça clau per entendre i donar a conèixer la història del barri. Inicialment, Can Garcini s’anomenava Torre de la Concepció, i més endavant va rebre el nom popular de ‘la Trinxera’, perquè quedava enclotada respecte als marges del camí que anava cap a l´actual passeig de Maragall, llavors carretera de la Garrotxa. Els terrenys que l’envoltaven estaven destinats al conreu del blat i de la vinya, tasca que va perdurar fins ben entrat el segle XX. Avui dia és la masia més ben conservada del Guinardó.





Paraules clau

Horta-Guinardó/