El Consell de les Dones de Barcelona mostra el seu ferm rebuig a la sentència pel cas de “La Manada” : Servei de Premsa

El Consell de les Dones de Barcelona mostra el seu ferm rebuig a la sentència pel cas de “La Manada”

14/05/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’òrgan participatiu subscriu les declaracions realitzades per l’Ajuntament de Barcelona i el Consell Nacional de Dones de Catalunya i exigeix la modificació del Codi Penal per a l’abolició del supòsit d’abús sexual

La Comissió Permanent del Consell de les Dones de Barcelona ha mostrat el seu ferm rebuig a la sentència dictada per l’Audiència Provincial de Navarra als cinc membres de “La Manada”. L’òrgan de participació subscriu les declaracions realitzades per l’Ajuntament de Barcelona i també pel Consell Nacional de Dones de Catalunya que expliciten clarament el sentit patriarcal de la justícia, en no considerar els fets com a agressió sexual, i exigeix la modificació del Codi Penal per a l’abolició del supòsit d’abús sexual.

A més, la declaració posa de manifest la necessitat de formació obligatòria i de qualitat de tots els cossos judicials en la perspectiva de gènere i la importància que els mitjans de comunicació i les xarxes socials evitin descripcions detallades, escabroses o impactants amb les violències masclistes.

També posa en relleu la prevenció d’actituds masclistes mitjançant la coeducació a les escoles i instituts en la que ha de figurar l’educació afectivo-sexual a l’alumnat i reclama la seguretat de les dones a partir d’un disseny urbà amb perspectiva de gènere. Finalment, posa en valor la importància de dotar de recursos de recuperació de qualitat les dones que han patit agressions sexuals.

 

Un òrgan de participació que reuneix prop de 80 entitats de dones i feministes

El Consell de les Dones de Barcelona és l’organisme de participació dels grups i entitats de dones de la ciutat en relació a les polítiques públiques municipals. En total, reuneix més de 80 entitats de dones i feministes. Aquest és un espai per debatre i tractar qüestions d’interès per a les dones de Barcelona, tot visibilitzant-ne les seves demandes específiques.

Va ser fundat l’any 1994 i entre les seves funcions estan les d’assessorar; fomentar la participació, l’associacionisme i la col·laboració entre entitats; fer el seguiment del Pla Municipal de les Dones; debatre les actuacions municipals i que contribueixen a promoure la presència de les dones a la societat; estudiar i emetre informes sobre temes municipals abans de debatre i aprovar assumptes d’especial incidència per a les dones.

Trobareu la declaració aquí: https://media-edg.barcelona.cat/wp-content/uploads/2018/05/11123757/Declaracio%CC%81-Consell-Dones-Barcelona_sente%CC%80ncia-cas-Manada-.pdf





Paraules clau

dona/