250 joves proposen el seu model de zoo a l’Audiència Pública de nois i noies de Barcelona : Servei de Premsa

250 joves proposen el seu model de zoo a l’Audiència Pública de nois i noies de Barcelona

23/05/2018

Els Manifestos presentats es portaran a la Fundació Zoo que debat el Pla Estratègic del Zoo

Millora de les installacions, reduir el nombre d’espècies i prioritzar les espècies autòctones i implementació de noves tecnologies per conèixer aquelles espècies que no es troben en el zoo, són algunes de les propostes presentades

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebut els Manifestos de l’Audiència Pública de Ciutat i de les audiències públiques dels districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí amb les propostes de com ha de ser el zoo del futur treballades per l’alumnat durant el curs 2017-2018.

 

 

Uns 250 nois i noies, en representació d’uns 1.400 joves de 34 centres educatius de la ciutat, han participat avui a la XXIII Audiència Pública als nois i noies de Barcelona presentant les seves propostes sobre el tema “El zoo que volem”. A l’acte han participat a més de l’alcaldessa Colau, representants dels grups municipals, el Comissionat d’Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba i el Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno.

L’Ajuntament de Barcelona ha convidat l’alumnat a reflexionar sobre la relació de les persones amb els altres éssers vius, l’origen i l’evolució dels zoos, els factors de canvi que s’hi han produït, per a què haurien de servir els zoos i quins valors haurien de ser-hi prioritaris.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït la feina feta a l’alumnat i el professorat al llarg del curs per “repensar el zoo, un equipament molt estimat, que va celebrar fa poc el seu 125è aniversari, conjuntament amb tots els experts que estan definint com millorar-lo, com a part d’una millora contínua en el dia a dia més enllà de les seves installacions, i que té a veure amb la cura de la vida del nostre planeta”.

L’alcaldessa ha convidat l’alumnat a mantenir el debat obert “el manifest és viu i podeu pensar en més idees com l’apadrinament dels animals per les escoles que fa que més enllà del que podrem fer des de l’Ajuntament, vosaltres també pugueu ser corresponsables del benestar dels animals”

Ada Colau ha remarcat que “totes les propostes que feu avui estan en la línia de la proposta que s’està treballant en un espai de reflexió sobre el futur del zoo: reducció d’espècies, priorització de les espècies autòctones i recollim la iniciativa que les noves tecnologies ens ajudin a conèixer les espècies que no tenim al voltant”

L’alcaldessa Colau ha anunciat la temàtica de l’Audiència Pública als nois i noies del proper curs 2018-2019: “Barcelona, ciutat de pau”.

L’Audiència Pública als nois i noies de Barcelona promou un procés participatiu, a través del qual infants i adolescents de diferents centres escolars de la ciutat – de 6è de primària, secundària i batxillerat, i també d’educació especial – fan suggeriments i proposen idees per a la millora de la vida a la ciutat.Compartiu aquest contingut