Cuiners i historiadors recuperen receptes antigues de la mà del MUHBA i la Fundació Alícia : Servei de Premsa

Cuiners i historiadors recuperen receptes antigues de la mà del MUHBA i la Fundació Alícia

23/05/2018

El proper divendres 25 de maig, a partir de les 9:00 hores tindrà lloc a MUHBA Oliva Artés, la Jornada “Crítica i restitució patrimonial en gastronomia”, organitzada pel MUHBA i la Fundació Alícia, sota la coordinació de Jaume Biarnés, que s’inscriu en la línia de recerca històrica del MUHBA, iniciada en 2009, sobre els patrimonis alimentaris relacionats amb Barcelona.

El propòsit de la Jornada, i de les que puguin fer-se en el futur, és facilitar punts de trobada entre historiadors i cuiners, on puguin compartir coneixements, inquietuds i projectes, i aportar eines pràctiques de coneixement en el camp de la restitució de receptes històriques. Cada cop hi ha més cuiners i cuineres que giren la mirada cap a la cuina històrica amb una visió oberta i la voluntat de treballar amb rigor, per això demanen més coneixement.

Cal obrir un pont de diàleg entre ciència i cuina en el camp de la restitució patrimonial en aquesta disciplina centrat en la gastronomia de Barcelona, capital de Catalunya, i la seva àrea d’influència per avançar cap a una cuina històrica seriosa, contrastada i plaent alhora. El MUHBA ha editat, dins de la col·lecció Llibrets de Sala, un llibret que aplega els resums de treball per a la Jornada del 25 de maig de 2018 a MUHBA Oliva Artés.Compartiu aquest contingut