La reivindicació de la igualtat de la dona en el món de l’esport, protagonista de l’11è Premi Dona i Esport : Servei de Premsa

La reivindicació de la igualtat de la dona en el món de l’esport, protagonista de l’11è Premi Dona i Esport

24/05/2018

Sylvana Mestre Alexander (Premi Mireia Tapiador a la promoció de l’esport), Ainara Andrea Acevedo (Premi a la dona esportista), Sílvia Vidal Martín (Menció especial Premi a la dona esportista), el Barcelona Universitari Club (Premi al club esportiu), Lola García Fuentes (Premi al mitjà de comunicació) són les dones i la entitat guardonades en aquesta edició del Premi Dona i Esport

El certamen, convocat per l’Institut Barcelona Esports, visibilitza i promou la reflexió sobre la tasca de les dones al món de l’esport i enguany arriba sota el marc del Manifest de defensa i igualtat de gènere a l’esport, que pretén establir una línia de treball respectuosa i inclusiva en els esdeveniments esportius

La comissionada d’Esports, Marta Carranza, ha presidit aquesta tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona l’onzena edició del Premi Dona i Esport, amb el lliurament dels premis en quatre categories: promoció de l’Esport, dona esportista, club esportiu i mitjà de comunicació. Al mateix acte s’ha presentat l’onzè Quadern Dones i Esport, una compilació d’articles que tracten temes relacionats amb la dona en l’àmbit esportiu i que enguany recull també el Manifest de defensa i igualtat de gènere a l’esport desenvolupat per l’Institut Barcelona Esports per garantir esdeveniments esportius no discriminatoris per qüestió de gènere a la nostra ciutat.

L’acte s’ha iniciat amb el testimoni de l’Anna Muzychuk, campiona del món d’escacs que va renunciar a defensar el seu títol en el mundial d’Aràbia Saudita per ser un lloc on, va afirmar, “els drets de la dona es violen a diari”.

Les guardonades d’aquesta edició del Premi Dona i Esport han estat Sylvana Mestre Alexander (Premi Mireia Tapiador a la promoció de l’esport), Ainara Andrea Acevedo (Premi a la dona esportista), Sílvia Vidal Martín (Menció especial Premi a la dona esportista), el Barcelona Universitari Club (Premi al club esportiu) i Lola García Fuentes (Premi al mitjà de comunicació).

Sylvana Mestre Alexander, Premi Mireia Tapiador a la promoció de l’esport, és una esportista paralímpica que compta amb una gran trajectòria en competició d’elit i en l’esport base.

Ainara Andrea Acevedo, Premi a la dona esportista, és àrbitre de la categoria Primera Catalana de futbol masculí i la primera dona a Catalunya en aconseguir una plaça per a l’arbitratge internacional femení.

Sílvia Vidal Martín ha estat Menció especial del Premi a la dona esportista per reconèixer les grans fites aconseguides per aquesta escaladora en la seva especialitat.

Barcelona Universitari Club, Premi al club esportiu, rep el reconeixement de la seva àmplia trajectòria dins de l’esport femení, amb grans aportacions tant des d’una vessant de pràctica esportiva com en la vessant de gestió i direcció del club.

Lola García Fuentes, Premi al mitjà de comunicació, pel seu treball com a directora i presentadora del programa “Dones Marca” de Ràdio Marca durant 13 temporades, impulsant les dones esportistes, tècniques i dirigents de les Federacions, Associacions i Clubs esportius catalans.Compartiu aquest contingut