L’Ajuntament de Barcelona acull una instal·lació audiovisual amb motiu del 25è aniversari del Sónar : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona acull una instal·lació audiovisual amb motiu del 25è aniversari del Sónar

12/06/2018



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat aquesta tarda, amb motiu del 25è aniversari del Sónar,una instal·lació audiovisual de l’artista Edwin van der Heide titulada “Chiasm”. A l’acte hi han assistit també l’artista, i Enric Palau, codirector del festival.

 

“Chiasm” (Quiasme) és una instal·lació audiovisual creada per Edwin van der Heide pel passatge interior de l’Ajuntament de Barcelona. El títol es refereix a les interrelacions i interaccions íntimes entre un cos amb altres cossos i l’espai en el qual cohabiten. “Chiasm” es basa en una interacció tridimensional de llum i so. En fer servir una fina capa de fum, la llum de múltiples làsers es torna visible i tangible. Els làsers creen superfícies i formes projectades dins de l’espai. La llum juga amb l’arquitectura existent, al mateix temps que crea i proposa noves estructures i experiències.

En moure’s per l’espai, els visitants construiran la seva pròpia experiència de l’obra i al mateix temps influiran en l’experiència de la resta d’espectadors. Així, els visitants formen una part integral del treball i actuen com a agents en una experiència col·lectiva i “quiasmàtica”.

“Chiasm” estarà instal·lada al pati de l’Ajuntament de Barcelona des d’avui fins el dia 14 de juny. Aquesta tarda es podrà visitar fins les 20.30 hores i dimecres 13 i dijous 14 de juny es podrà accedir entre les 15 i les 20.30 hores.





Paraules clau

cultura/