Barcelona participa a París en una trobada internacional per regular el lloguer vacacional : Servei de Premsa

Barcelona participa a París en una trobada internacional per regular el lloguer vacacional

15/06/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La capital catalana es reuneix amb la capital francesa, Lisboa, Madrid i Amsterdam per teixir una aliança de grans metròpolis i avançar cap a una millor regulació del lloguer vacacional que preservi el dret a l’habitatge

Les cinc ciutats han posat en comú les seves experiències en matèria de protecció dels drets dels llogaters i el control de la inflació per enfortir les regulacions locals i trobar solucions globals a aquests reptes

Barcelona ha posat en valor les actuacions dutes a terme en aquest àmbit: el pla de xoc contra els pisos turístics il·legals, la taula de treball amb les plataformes vacacionals i el PEUAT, entre altres

Barcelona ha participat aquest divendres a París en una trobada de les principals capitals europees per fer front comú contra els pisos turístics il·legals i avançar cap a una millor regulació del  lloguer vacacional que preservi el dret a l’habitatge. La reunió ha comptat amb representants dels Governs municipals de la capital catalana, la francesa, Lisboa, Madrid i Amsterdam, i ha servit per teixir una aliança de ciutats europees i plantejar respostes a aquest repte.

El Govern municipal ha comptat amb un representant de l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat a la reunió, en què les ciutats han debatut sobre les polítiques públiques que cal desenvolupar per gestionar el fenomen dels pisos turístics i les conseqüències que provoquen en les seves realitats urbanes.

L’aparició de plataformes com ara Airbnb, algunes de les quals operen al marge de la legislació local, i la presència d’una intensa activitat turística produeixen els mateixos efectes a nivell global: la transformació de molts habitatges en pisos turístics, la marxa de la població local i la pujada dels preus de lloguer.

Per controlar aquestes externalitats, les ciutats reunides avui fa temps que comparteixen les seves experiències en matèria de protecció dels drets dels llogaters i de control de la inflació. La reunió ha servit per posar en comú aquesta feina conjunta i per seguir avançant de cara a enfortir les regulacions locals i trobar solucions globals.

Barcelona ha exposat les actuacions que està duent a terme durant aquest mandat pel que fa a la regulació dels habitatges d’ús turístic amb la voluntat de preservar la qualitat de vida dels veïns i veïnes. I ha manifestat la necessitat de continuar fent front comú amb les principals ciutats europees per avançar plegades.

Així, ha posat en valor el pla de xoc contra els pisos turístics il·legals que es va posar en marxa fa dos anys; la taula de treball amb les plataformes d’allotjament turístic per promoure el compliment de la legalitat, i el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT).





Paraules clau

habitatge/ turisme/