Gairebé 3.900 aspirants de Guàrdia Urbana per a 150 places noves s’examinen aquest dissabte : Servei de Premsa

Gairebé 3.900 aspirants de Guàrdia Urbana per a 150 places noves s’examinen aquest dissabte

16/06/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

NOTA: Els mitjans que vulguin prendre imatges de les proves han de dirigir-se a la Universitat Pompeu Fabra (Campus Ciutadella) a les 8:30h. No es podrà gravar a l’interior de les aules un cop iniciat l’examen.

Aquest mes de juliol s’incorporen més d’un centenar d’agents a la plantilla, la majoria dels quals estaran destinats a reforçar les zones més concorregudes dels mesos d’estiu. En aquest mandat s’han convocat un total de 319 places d’agent.

Un total de 3.841 aspirants a agent de la Guàrdia Urbana estan convocats a examen, avui dissabte al matí, per realitzar una de les primeres proves que hauran de superar per ocupar una de les 150 places que s’obren aquest any 2018. Les proves es realitzaran a un total de 90 aules repartides entre els recintes de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Universitat Pompeu Fabra. La jornada implicarà moure un total de 297 treballadors municipals, coordinats per la Gerència de Recursos de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

Les proves d’avui consistiran en la realització de dues proves: la primera prova, un test de coneixement cultural i teòrica; una segona prova (test aptitudinal) i la primera part de la cinquena prova (qüestionaris de les proves de personalitat i competències). Un cop superades aquestes proves, els aspirants a Guàrdia Urbana hauran de passar la prova de català, aptitud física, entrevista i proves mèdiques. Si finalment són seleccionats, podran iniciar el curs de Formació Bàsica de Policia que organitza l’Escola de Policia de Catalunya (EPC) de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). El curs selectiu el valorarà l’Escola de Policia de Catalunya.

La seva formació acabarà amb la realització d’un període de pràctiques dins del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Duraran 12 mesos i el realitzaran a les Unitats Operatives de la Guàrdia Urbana de Barcelona a les quals siguin assignades. Finalitzada la fase de pràctiques, la valoració final de cada persona establirà la qualificació d’apte/a o no apte/a.

Aquestes 150 places se sumen a les 120 places d’oferta pública de nous agents que es van realitzar l’any passat i que s’incorporaran aquest estiu, i als 49 agents procedents de la convocatòria de mobilitat interadministrativa, incorporats l’estiu de l’any passat. En total aquest mandat s’han convocat 319 places d’agent de la Guàrdia Urbana.

 

Noves incorporacions al juliol

La incorporació de nous agents, que es produirà al mes de juliol, permetrà reforçar la Guàrdia Urbana especialment en aquelles zones de màxima afluència de persones durant els mesos d’estiu, com el districte de Ciutat Vella. Aquest reforç se suma als serveis extraordinaris que s’han realitzat, amb una inversió de 12 milions d’euros, el que representa un increment a l’entorn del 30% respecte l’any 2015. Aquest increment es mantindrà tant a l’estiu com també durant la resta de l’any.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/