Dilluns es despleguen els informadors de la Nova Xarxa de Bus : Servei de Premsa

Dilluns es despleguen els informadors de la Nova Xarxa de Bus

17/06/2018

A partir de demà un total de 107 informadors es desplegaran a parades, autobusos i intercanviadors i en equipaments clau dels barris com hospitals, CAP’s, casals de la gent gran i equipaments escolars

El proper 25 de juny entraran en funcionament 3 noves línies de la Nova Xarxa de Bus, una de diagonal (D50) i dues de verticals (V9 i V33) que se sumaran a les 20 que ja existeixen

Els informadors cobriran 397 parades de bus i realitzaran en total 6.268 hores d’atenció als usuaris. Està previst que reparteixin 85 mil fulletons

Aquest 2018 finalitzarà el desplegament de la Nova Xarxa de Bus a la ciutat i s’acabarà la remodelació del transport públic més important dels darrers anys

L’Ajuntament de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) aborden el desplegament final de la Nova Xarxa de Bus. L’aposta s’emmarca en el compliment dels objectius que marca el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018, de fomentar els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic.

Actualment a Barcelona hi ha 20 línies d’autobusos d’altes prestacions en funcionament, que registren 369 mil validacions diàries. Són les següents: D20,H6, H12, V7 i V21 (octubre 2012); H8, H10, H16, V3 i V17 (novembre 2013); H14, V15 i V27 (setembre 2014); H4, V11, V13 (febrer 2016); D40, V5, V29 i V31 (novembre 2017). El proper 25 de juny començaran a funcionar tres noves línies de la Nova Xarxa de Bus, una de diagonal i dues de verticals:

– D50: Paral·lel -Ciutat Meridiana.
– V9: Poble-sec – Sarrià.
– V33: Fòrum / Campus Besòs – Santa Coloma.

Amb la seva incorporació s’arribarà a les 23 línies d’altes prestacions. Es preveu que en conjunt, la Nova Xarxa transporti 390.000 viatgers els dies feiners, prop del 53% del passatge de la xarxa d’autobusos de TMB.

A la tardor s’implantaran les 5 línies d’altes prestacions que resten per desplegar, culminant així la remodelació total i global del transport públic de Barcelona més important dels últims anys.

 

107 informadors

Per donar la màxima informació a la ciutadania sobre aquesta nova fase d’implantació, a partir de demà i durant dues setmanes, un total de 107 informadors es desplegaran per autobusos, parades, CAPs i hospitals, zones escolars, casals de gent gran i de les zones d’influència de les noves línies per comunicar les modificacions i atendre els dubtes que es puguin generar.

Els informadors de les parades i dels autobusos distribuiran els fulletons de les noves línies i oferiran les dades que els usuaris precisin; els informadors distribuïts pel territori mostraran al ciutadà els canvis que experimentaran en la seva mobilitat diària i les alternatives a les seves rutes habituals. Es repartiran 85 mil fulletons (53 mil genèrics i 32.000 específics).

En total es cobriran 397 parades de bus i es realitzaran 6.268 hores d’atenció als usuaris. El dilluns i el dimarts, primers dies de la implementació dels canvis, es comptarà amb un reforç especial.

A banda, durant el mes de setembre els informadors es tornaran a desplegar a les zones escolars de l’àmbit d’influència de les noves línies per reforçar la informació, coincidint amb l’inici de curs.

 

Campanya de comunicació

Alhora, està en marxa la campanya de comunicació per oferir els detalls del desplegament de les tres noves línies i els canvis que hi porten associats.

Aquesta inclou difusió a premsa, ràdio, internet i xarxes social i mitjançant banderoles i els suports publicitaris dels transport públic. També s’ofereix informació via webs municipals, Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC’s) i el telèfon d’atenció ciutadana 010.

Paral·lelament, s’ha reforçat la informació als usuaris directes amb els fulletons i a través dels propis canals de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB): telèfon d’atenció al client, web TMB, TMB app, TransMet, MouTV, TransMet i amb les alertes dels serveis de JoTMBé.

La campanya de comunicació s’aborda amb un triple enfocament: de ciutat, d’usuari i de territori.Compartiu aquest contingut