Barcelona tindrà una cinquantena de fogueres i 112 casetes de petards autoritzades per Sant Joan : Servei de Premsa

Barcelona tindrà una cinquantena de fogueres i 112 casetes de petards autoritzades per Sant Joan

21/06/2018



Temps estimat de lectura: 6 minuts

NOTA: El Cap de la Unitat de Protecció Civil de Bombers de Barcelona atendrà els mitjans divendres, a les 10 hores, a l’Espai Bombers (c/Lleida)

L’operatiu especial de neteja a les platges començarà a les 6.30 hores. Per primera vegada es recollirà separadament la fracció d’envasos de la fracció rebuig a les platges de Bogatell i Nova Icària

Bombers de Barcelona ha revisat el compliment de les mesures de seguretat de les casetes de venda de productes pirotècnics

La ciutat de Barcelona tindrà una cinquantena de fogueres populars repartides pels barris dels deu districtes per celebrar la revetlla de Sant Joan, el proper dissabte 23 al vespre. D’aquestes, 9 cremaran per primera vegada aquest any. Així mateix, s’han obert un total de 112 casetes de productes pirotècnics.

Prèvia a l’atorgament de la llicència per a l’obertura d’aquests establiments, Bombers de Barcelona n’ha revisat el compliment dels requisits de seguretat. Així mateix, el cos de Bombers ha validat les condicions per a l’encesa de les noves fogueres, un requisit indispensable per poder obtenir el permís municipal.

Per a la mateixa nit de la revetlla, i per garantir que totes aquestes celebracions es duen a terme d’una manera lúdica comptant amb les màximes garanties de seguretat, l’Ajuntament de Barcelona ha organitzat un dispositiu específic que suposa la coordinació de tots els serveis implicats en aquesta festivitat per donar resposta a les diferents necessitats que puguin tenir els ciutadans durant la nit. Aquest dispositiu se centrarà, sobretot, en aquells espais que tenen un ús més intensiu i massiu de la ciutat, com les platges.

També s’ha posat a disposició dels ciutadans el web: www.barcelona.cat/santjoan amb informació de la Revetlla, programa d’actes i consells de prevenció, entre d’altres.

 

La ciutat i les platges comptaran amb un dispositiu específic de neteja

Tradicionalment, la celebració de la revetlla de Sant Joan té lloc majoritàriament als carrers, parcs, places i platges de la ciutat. L’escenari amb un ús més intensiu per part de la ciutadania durant la nit de la revetlla són les platges de la ciutat, que l’any passat van rebre unes 61.000 persones.

Pel que fa a la neteja, hi ha un dispositiu específic per a aquesta celebració a les platges de la ciutat que començarà a primera hora del dia de Sant Joan amb un total de 308 operaris i 51 vehicles de servei. Per tal de contribuir a minimitzar els residus produïts durant la revetlla, també s’instal·laran unes 1.500 papereres de cartró per complementar les que ja hi ha instal·lades de forma permanent i 84 contenidors addicionals. Aquest operatiu especial començarà a les 6:30 hores del matí amb l’objectiu de tenir les platges a punt per a l´ús dels banyistes i visitants cap a les 10:00 hores.

Per primera vegada es recollirà separadament la fracció envasos de la fracció rebuig a les platges de Bogatell i Nova Icària. Fins ara tot es considerava rebuig però aquest any es farà per separat ja que la majoria de residus generats en la revetlla a les platges són envasos. Per dur a terme la recollida separada s’introdueixen dues novetats a les platges de la Nova Icària i el Bogatell: es col·locaran papereres d’envasos amb la bossa groga corresponent i els operaris que netegen la sorra i fan la recollida manual ho faran diferenciant el residu envàs de la resta de residus.

El servei de neteja a la ciutat representa una mobilització aproximada de 51 equips amb 135 operaris extraordinaris per actuar sobre les revetlles i les fogueres de la ciutat i recuperar el més aviat possible la normalitat d’usos de l’espai públic. També el servei ordinari d’un dia festiu com Sant Joan prioritza la seva disposició sobre les actuacions puntuals d’un dia amb tant ús de les places i carrers de la ciutat. El servei ordinari representa al matí de Sant Joan una mobilització de 355 equips amb 515 operaris.

 

Bombers de Barcelona

Durant la nit del 23 al 24 de juny, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament també posarà en marxa el seu dispositiu per tal de donar resposta a les necessitats ciutadanes. Els efectius de Bombers de Barcelona que estiguin operatius dissabte, 23, estaran dedicats principalment a atendre les possibles demandes que es puguin produir aquella nit.

Paral·lelament, i com és habitual en aquesta nit, es reforçarà la xifra d’operadors del 080 per facilitar l’atenció a aquelles persones que truquin per comunicar alguna incidència. El Centre de Gestió d’Emergències (CGE) també augmentarà el seu servei habitual.

Durant la nit, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, prestarà una major atenció a la zona forestal, perllongant el dispositiu de vigilància en aquest àmbit de la ciutat fins ben entrada la nit. En aquest sentit, el cos de salvament recorda el perill i la necessitat de col·laboració ciutadana per evitar el llançament de pirotècnia a prop de les zones forestals de la ciutat.

Per tal de conscienciar a la ciutadania, s’ha dut a terme una campanya d’informació amb consells de prevenció per l’ús de la pirotècnia amb distribució de tríptics i cartells a les Oficines d’Atenció al Ciutadà, a les biblioteques, escoles bressol, escoles municipals de música i al Conservatori i a casetes de venda de pirotècnia, entre d’altres.

 

Transport públic tota la nit

Durant la revetlla de Sant Joan, la xarxa de transport públic ofereix el servei previst per a les nits de dissabte i es prepara per a una major afluència de viatgers. Per això, es reforça i s’amplia l’horari d’aquesta manera:

– Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) donarà servei de metro durant tota la nit. Els trens circularan sense interrupció des de les 5 de la matinada de dissabte 23 de juny, fins a les 12 de la nit del dia 24 (43 hores de funcionament ininterromput).

– Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) donarà servei fins les 2h de la matinada de diumenge, en horari de nit de dissabte. El servei de diumenge s’inicia entorn de les 6 del matí. Consulteu l’horari del vostre trajecte a fgc.cat.

– Rodalies de Catalunya – Renfe donarà servei fins a les 12 de la nit del 23, en horari de dissabte. El servei de diumenge s’inicia entre les 5 i les 6 del matí. Consulteu l’horari del vostre trajecte a rodalies.gencat.cat.

– TRAM donarà servei ininterromput durant la nit: les línies del Trambaix i del Trambesòs tindran tramvies circulant des de les 5:00 hores de la matinada de dissabte, 23 de juny, fins a les 12 h de la nit del dia 24. La freqüència de pas serà d’entre 15 i 30 minuts depenent del tram.

Els operadors preveuen un reforç de personal en trens i estacions per atendre l’afluència d’usuaris que es desplaçaran en transport públic, especialment a les zones de platja i al centre de la ciutat, per celebrar la revetlla. També es reforçarà la neteja, el manteniment i la seguretat a les estacions més freqüentades.

 

La Guàrdia Urbana garantirà una revetlla tranquil·la i segura

Per tal que la celebració de la revetlla es pugui celebrar amb les màximes garanties de seguretat i per minimitzar les molèsties i qualsevol perill per a les persones i els béns, públics o privats, la Guàrdia Urbana de Barcelona desplegarà un dispositiu a tota la ciutat els dies 23 i 24 de juny.

Els agents mantindran una especial vigilància a la zona centre, als llocs de gran concentració de persones i a l’àmbit de platges (districte de Ciutat Vella i Sant Martí).

Els principals objectius del servei a la resta de la ciutat seran reforçar la presència d’agents en aquells espais on es celebrin revetlles i s’encenguin fogueres. També es vigilaran els punts de venda d’articles pirotècnics fins a l’hora del seu tancament i es verificarà que la venda compleixi amb els requisits establerts, a més els agents també treballaran per evitar la venda no autoritzada de material pirotècnic. També es mantindrà especial atenció en els indrets on es trobin llocs amb llenya, fustes o materials emmagatzemats que puguin ser utilitzats per encendre fogueres sense autorització i a la zona forestal del Parc de Collserola (Sarrià – Sant Gervasi, Horta –Guinardó i Nou Barris).

Durant la nit de la celebració també s’establiran controls preventius d’alcoholèmia a tota la ciutat per prevenir possibles riscos en la conducció, es realitzaran els desviaments adients en aquelles zones on s’hagi previst la ubicació de fogueres autoritzades i s’evitaran els estacionaments a distancia suficient en aquests espais per evitar danys a persones o béns.

 

Estacions de bicing

Durant la revetlla de Sant Joan hi haurà un total de 29 estacions de Bicing fora de servei. Les estacions afectades estaran situades al Districte de Ciutat Vella, Sant Andreu, Eixample, Sant Martí, Les Corts i Nou Barris. Les estacions romandran tancades des de les 21:00 hores del dia 23 de juny fins a les 07:00 hores del dia 24 de juny. Es pot consultar el llistat complet fent clic al següent enllaç: https://www.bicing.cat/

Les estacions afectades seran las següents 29 estacions:

– Estacions Arc de Triomf: 5-418-6-419
– Estacions Rambla del Raval: 415-416
– Estació Plaça de la Virreina: 229
– Estació 205 carrer Europa entre Galileu i Gandesa
– Estació 369 carrer Sardenya
– Estacions 400-124-32-31-33-424-398-11-12-125-397-169-170-171-172-173-190 (Estacions Platja/Passeig Marítim)
– Estacions 58-59 (Plaça del MACBA)
– Estació 41(Pl.Poeta Boscà , propera a la platja de la Barceloneta)

 

Enllaç tall d’àudio relacionat





Paraules clau

prevenció/ seguretat/