Capella de Sant Miquel Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes : Servei de Premsa

Capella de Sant Miquel Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

21/06/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Reial Monestir de Pedralbes reobre la capella de Sant Miquel amb les seves magnífiques pintures murals gòtiques completament restaurades. A partir del dia 22 de juny, el visitant que s’apropi al monestir podrà gaudir d’aquesta joia pictòrica del segle XIV encarregada al taller de Ferrer Bassa com no ho havia pogut fer mai fins ara.

Les novetats més evidents que es podran contemplar són la recuperació de la pintura original que estava amagada sota repintades antigues i el canvi general que han experimentat els murals després de la neteja i l’eliminació de diversos productes nocius aplicats antigament damunt la seva superfície.

Pel que fa al sistema de presentació dels murals, podríem dir que les pintures parlaran per elles mateixes i que es podrà fruir d’aquest espai ple de color, llum i emoció amb una presència mínima d’elements museogràfics. D’aquesta manera, i amb l’ajut de la il·luminació, el visitant podrà fer-se una idea millor de l’impacte que devia causar al segle XIV el fet d’entrar en aquesta estança.

A la sala capitular, molt a prop de la capella, una exposició proporcionarà informació sobre les pintures i la seva significació. També s’hi presentarà el procés de conservació i de restauració, en què a banda de la neteja, que és el resultat més visible de la intervenció, destaquen l’eliminació de parts refetes amb guix, la consolidació de les capes internes, que estaven força malmeses, i la fixació de la pel·lícula pictòrica que estava en risc de desprendre’s.

 

Descarregar dossier de premsa en format PDF

 

[pdfviewer width=”100%” height=”650px” beta=”true/false”]https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2018/06/Dossier-de-premsa-Capella-de-Sant-Miquel.pdf[/pdfviewer]





Paraules clau

cultura/