La Guàrdia Urbana intervé en un pis del Raval que funcionava com a punt de venda i deté dues persones : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana intervé en un pis del Raval que funcionava com a punt de venda i deté dues persones

21/06/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Agents de la Unitat d’Investigació han accedit al pis cap a les 8 hores d’aquest matí i han intervingut substàncies estupefaents preparades per a ser distribuïdes

Agents de la Guàrdia Urbana han fet entrada, aquest matí a les 8 hores, a un pis del carrer Tallers, a Ciutat Vella, on presumptament s’hi produïa la venda de droga. L’operació, autoritzada pel jutge, ha finalitzat amb dues persones detingudes i una més d’investigada per un presumpte delicte contra la salut pública.

Segons la investigació, aquest era un pis que es feia servir assíduament per a la compra-venda de droga i havia estat ocupat il·legalment. L’operatiu ha comportat també la intervenció, per part dels agents, de 2.490 euros, una bàscula de precisió i diferents dosis de droga preparada per a la seva distribució. En finalitzar l’actuació, s’ha contactat amb el propietari del pis, que se n’ha fet càrrec. La col·laboració ciutadana de veïns i veïnes del barri ha estat fonamental per a la localització i seguiment de l’activitat presumptament delictiva d’aquest pis.

Aquestes actuacions són fruit d’un treball d’investigació extens sobre terreny que du a terme la Guàrdia Urbana i que, coordinada amb la fiscalia i els jutjats, permeten desmantellar punts de venda de droga a l’interior de domicilis, una part dels quals han estat ocupats de forma il·legítima.

 

Pla de xoc

El barri del Raval és l’objectiu del Pla de Xoc que ha activat el districte i les diferents àrees implicades de l’Ajuntament de Barcelona, com l’habitatge, la seguretat, l’espai públic i la salut pública, per lluitar contra el fenomen dels pisos ocupats per a la compra-venda i consum de drogues.

Aquest pla implica un increment substancial dels recursos humans i econòmics al territori i una inversió municipal d’uns 5 milions d’euros. En total hi ha 63 persones destinades als diferents àmbits d’intervenció social per a desplegar les diferents mesures.

 





Paraules clau

Ciutat Vella/ prevenció/ seguretat/