Barcelona i Montreal uneixen esforços en polítiques de sostenibilitat, mobilitat i la lluita contra la gentrificació : Servei de Premsa

Barcelona i Montreal uneixen esforços en polítiques de sostenibilitat, mobilitat i la lluita contra la gentrificació

22/06/2018

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, s’entrevista a Montreal amb l’alcaldessa de la ciutat canadenca, Valérie Plante, per compartir les experiències en àmbits clau per al desenvolupament de les dues urbs

Sanz i el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, participen aquesta setmana en el Congrés Mundial de la xarxa ICLEI de governs locals per a la sostenibilitat, on exposen el model de ciutat de Barcelona a través de xerrades i conferències

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, va visitar ahir dijous l’alcaldessa de Montreal, Valérie Plante, en una trobada que va servir per unir els esforços de les dues ciutats en les polítiques que desenvolupen pel que fa a la sostenibilitat, la mobilitat i la lluita contra la gentrificació.

La reunió, mantinguda a l’Ajuntament de Montreal, va permetre compartir les experiències dels dos Governs municipals a l’hora de donar resposta als reptes similars que les dues urbs han d’afrontar. Sanz ha pogut exposar projectes concrets que Barcelona està implementant per avançar cap a un model de ciutat sostenible, com ara les superilles i actuacions concretes per garantir que el veïnat pugui seguir vivint als seus barris i evitar l’expulsió residencial. I han parlat de la presència del moviment feminista i les seves implicacions a la ciutat catalana.

 

 

A més, la quarta tinenta d’alcaldia ha pogut aprofundir en el coneixement del model urbà de Montreal al llarg de reunions amb altres càrrecs i institucions de la ciutat canadenca. Així, s’ha vist amb la regidora de Desenvolupament sostenible i Mobilitat, Marianne Giguère; el director adjunt del Laboratori d’Innovació Urbana de Montreal, Stéphane Guidoin, i el director de l’Escola de Planejament Urbà de la Universitat McGill, Richard Shearmur.

Aquests dies, Janet Sanz i el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, són a Montreal participant en el Congrés Mundial d’ICLEI, la xarxa de governs locals i regionals que estan avançant en el desenvolupament urbà sostenible a tot el món. Des d’aquest dimarts fins a avui, la trobada ofereix més de 50 sessions i tallers que uneixen centenars de governs locals, regionals i nacionals, organismes internacionals, representants del sector privat, acadèmics i investigadors, grups comunitaris i altres socis de tot el món s’uneixen per dirigir l’agenda global del desenvolupament sostenible mitjançant l’enfortiment de l’acció preses en àrees urbanes de tot el món.Compartiu aquest contingut