Horta-Guinardó guanyarà un nou espai verd a l’entorn del carrer Tir : Servei de Premsa

Horta-Guinardó guanyarà un nou espai verd a l’entorn del carrer Tir

24/06/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte que preveu l’enjardinament i millora de l’espai lliure existent

La intervenció permetrà optimitzar l’accessibilitat i la mobilitat de la zona, plantar noves espècies vegetals i renovar el mobiliari urbà i l’enllumenat.

L’Ajuntament de Barcelona, a través del districte d’Horta-Guinardó, durà a terme una intervenció a l’actual espai lliure que hi ha a l’entorn del carrer Tir, al districte d’Horta-Guinardó. La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte de millora d’aquest àmbit de 2.725 m2, situat entre els edificis del Carrer Sinaí, el Carrer Tir, les noves escales que baixen del Carrer Samaria i el mur de contenció que delimita el Nou Camp de Fútbol de Sant Genís.

L’objectiu principal de l’actuació és l’enjardinament i millora de l’espai lliure existent, millorant l’accessibilitat i la mobilitat de la zona, plantant noves espècies vegetals, renovant el mobiliari urbà, l’enllumenat i, en general, millorant l’espai públic situat entre el Camp de Futbol de Sant Genís i els carrers del Tir i de Judea.

 

 

Les obres està previst que comencin el proper mes de setembre de 2018 i tindran una durada de 6 mesos. El cost és de gairebé 850 mil euros (IVA inclòs).

 

Actuació específica

Actualment l’espai públic sobre el qual es vol actuar està tancat al Carrer Sinaí per un mur d’obra que funciona de barana degut a la diferència de cota que existeix. Respecte al carrer Tir, l’espai públic està separat, físicament i visualment, per una ample jardinera que només permet dos accessos puntuals, el que dificulta una circulació fluida dels usuaris. L’interior de l’espai públic està configurat per tres plataformes a tres cotes diferents i amb difícil comunicació entre elles.

En aquest sentit i per millorar les circulacions i comunicacions entre les diferents plataformes es proposa una solució amb escales i rampes que afavoreixi els recorreguts dels ciutadans, optimitzant la connexió entre elles i amb la resta de carrers que envolen l’espai.

El projecte preveu enderrocar els murs que actualment tanquen físicament i visualment l’espai, i substituir-los per baranes. A banda, s’adequaran o substituiran (segons el seu estat) els murs de contenció existents de l’espai interior que es troben en mal estat. Amb la intervenció també es vol plantar nou arbrat i espècies arbustives en els parterres existents i col•locar elements de mobiliari urbà per a crear espais d’estada. L’actuació també preveu la renovació de la xarxa d’enllumenat de tot l’àmbit i l’execució d’un nou col•lector per a renovar la xarxa de clavegueram del carrer Tir.





Paraules clau

Horta-Guinardó/