Comencen les obres per transformar el pati interior de l’illa Macaya en un nou jardí obert al públic : Servei de Premsa

Comencen les obres per transformar el pati interior de l’illa Macaya en un nou jardí obert al públic

25/06/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Dreta de l’Eixample guanyarà un nou espai públic de prop de 2.000 metres quadrats, que estarà disponible l’estiu del 2019, quan és previst que acabi l’obra

L’obra també potenciarà la connectivitat urbana a la zona, ja que crearà un itinerari que permetrà travessar l’interior d’illa entre passeig de Sant Joan i el carrer Roger de Flor

El nou interior d’illa oferirà una vista inèdita de la façana posterior de l’edifici de Puig i Cadafalch, d’estil modernista

Els propers dies començaran les obres de transformació del pati interior de l’illa de la casa Macaya en un nou espai públic obert al barri de la Dreta de l’Eixample. Es preveu que entre la primavera i l’estiu de l’any que ve estaran enllestides les obres, que permetran obrir aquest nou espai públic singular, un nou jardí de prop de 2.000 metres quadrats, que contribuirà també a crear una nova connectivitat urbana i que com a element destacat permetrà la visió de la façana posterior de la Casa Macaya, edifici modernista obra de Josep Puig i Cadafalch situat al passeig de Sant Joan, 108.

L’interior d’illa de la Casa Macaya se situa entre el passeig de Sant Joan, i els carrers Roger de Flor (l’accés al pati es farà pel número 191), Provença i Mallorca. Actualment és un espai cobert sense accés directe des del carrer, tot i que és de titularitat pública municipal.

L’obra de transformació de l’espai interior permetrà crear un entorn amb una zona de sauló, una àrea enjardinada, una part central pavimentada, i l’àrea de passatge. L’espai incorporarà vegetació de diferents tipus (arbres, arbustives i herbàcies, flors, i enfiladisses). També mobiliari: bancs i seients, una pèrgola, una font.

Les diferents intervencions previstes per completar aquest projecte suposaran una inversió total de 2,5 milions d’euros.

La transformació del pati de la Casa Macaya persegueix el triple objectiu d’obrir al públic un espai que ja és de titularitat municipal, convertir-lo en un jardí verd i per tant, en un espai que convida al passeig i al repòs en una zona amb una alta densitat urbana a on són molt necessaris aquest tipus d’espais, i d’incrementar la connectivitat urbana, fent possible el pas d’un costat a l’altre de l’interior d’illa.

 

 

Imatges

Imatge 1/3

Imatge 2/3

Imatge 3/3





Paraules clau

Eixample/