Declaracions institucionals aprovades al Consell Plenari : Servei de Premsa

Declaracions institucionals aprovades al Consell Plenari

29/06/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat avui les següents declaracions institucionals

Declaració de Barcelona per la pau al País Basc. Després de cinc dècades de violència al País Basc, s’obre un horitzó de convivència, pau i reconciliació. L’Ajuntament de Barcelona defensa els drets humans com a única referència de la construcció de la cultura de la pau al País Basc. Defensa el principis de veritat, justícia i reparació per a totes les víctimes d’ETA. Promou l’aplicació d’una política penitenciària favorable a l’acostament dels presos a presons pròximes al lloc d’origen o de residència de les famílies. La Declaració recull el mandat de la jornada Construint la Pau, amb el suport d’entitats com Amnistia Internacional, Fundació per la Pau, Etxerat, Foro Social Permanente, ICIP o UGT i CCOO, entre altres.

 

 

Reivindicar Barcelona com una ciutat intercultural, oberta, solidària, acollidora i respectuosa vers els drets humans, on la xenofobia i el racisme no tenen cabuda. L’Ajuntament expressa la voluntat de Barcelona d’acollir a persones refugiades i exigir el compliment de les quotes de reubicació i reassentament acordades pels Estats membres de la Unió Europea. Així mateix, condemna l’onada de racisme i xenofòbia que actualment “està afectant a diversos estats de la Unió Europea”. Per aquesta raó, es demana una nova política d’asil i refugi que doni resposta a l’emergència humanitària existent i que protegeixi a les persones refugiades.

Commemoració del 40è aniversari de l’assassinat de Gustau Muñoz. Membre de les joventuts del Partit Comunista d’Espanya, el barceloní Gustau Adolf Muñoz de Bustillo Gallego av ser abatut per una bala per un policia de paisà davant de la seu del Sindicat de Banquers, al carrer Ferran, en el decurs de la diada del 1978. El crim encara resta impune. La declaració aprovada insta al govern municipal a donar suport a les accions legals engegades a l’estat i a l’estranger per part dels familiars del jove, a fi de “castigar els seus botxins i dignificar la seva memòria”. A més, insta a seguir impulsant diversos actes d’homenatge i proposa la col·locació d’una placa al número 34 del carrer Ferran.

 

Medalla d’Or al Mèrit Esportiu

El plenari municipal, també ha decidit atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a Lolo Ibern, en reconeixement de la tasca realitzada al llarg de la seva carrera esportiva i la vinculació i promoció de l’esport a la ciutat de Barcelona. Ibern, nedador de llargues distàncies i waterpolista, va ser director d’Esports a l’Ajuntament de Barcelona durant 11 anys.





Paraules clau

ajuntament/