S’incorporen 106 nous agents de la Guàrdia Urbana, que avui adapta el seu uniforme a la nova imatge de totes les policies de Catalunya : Servei de Premsa

S’incorporen 106 nous agents de la Guàrdia Urbana, que avui adapta el seu uniforme a la nova imatge de totes les policies de Catalunya

09/07/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Amb aquests nous policies, el cos de la Guàrdia Urbana passa a tenir un total de 2.763 agents

Avui estrenen un vestit més fosc que l’anterior, d’acord amb el canvi d’uniforme de totes les altres policies decretat per la Generalitat

L’alcaldessa de Barcelona ha donat avui la benvinguda als 106 nous agents de la 90a promoció del cos de la Guàrdia Urbana, en un acte que s’ha celebrat avui al Saló de Cent, on se’ls ha entregat la credencial corresponent. En l’acte, al qual també ha assistit el comissionat de Seguretat Amadeu Recasens, l’alcaldessa ha agraït als agents la vocació de servei a la ciutadania que suposa ser Guàrdia Urbana, que gestiona la seguretat “d’una ciutat complexa”, especialment ara, als mesos d’estiu.

Colau s’ha referit al Pla de Xoc de Ciutat Vella com una de les activitats prioritàries que tindran aquests nous agents, la meitat dels quals –56—estaran destinats a aquest districte. Durant el seu parlament, l’alcaldessa també ha destacat l’increment de la presència de dones a la plantilla de la Guàrdia Urbana, que ja arriba al 25%. D’aquests 106 nous agents, 26 són dones.

 

 

De la seva banda, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha explicat que la incorporació de nous agents és una “oportunitat extraordinària” tant per la ciutat com pels propis agents de servir a la ciutadania, i ha posat l’accent, com a reptes immediats per als nous policies, en la prova pilot per a perseguir els furts continuats a la ciutat.

Aquesta promoció correspon a la convocatòria d’agents de la Guàrdia Urbana que es va obrir mitjançant Oferta Pública al 2017. La nota mitjana del Curs de de Formació Bàsica de l’Escola de Policia ha estat de 7’64 sent la nota més alta de 8,53 i la més baixa de 6,72. Per sexe, 26 agents són dones (27%) i 80 homes(73%). L’edat mitjana de la promoció és de 31,78 anys. Els mes joves tenen 24 anys i el més gran, 45.

Amb aquests 106 nous agents, la plantilla de la Guàrdia Urbana arribarà als 2.763 policies. A més, fa un mes, es van examinar els aspirants a 150 noves places d’agents, que està previst que s’incorporin a la plantilla l’any 2019. A aquestes incorporacions s’hi afegeix la promoció interna més important que s’ha fet els últims vint anys al cos d’agents de la Guàrdia Urbana.

 

Estrena d’uniforme

Precisament avui, coincidint amb l’acte al Saló de Cent, els agents de la Guàrdia Urbana han estrenat el nou uniforme, adaptat al canvi d’uniformitat que han adoptat totes les policies locals de Catalunya, d’acord amb la normativa aprovada pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

Aquest departament va impulsar la creació d’un grup de treball dins de la Comissió de Policia de Catalunya, presidit pel secretari general del Departament d’Interior, i amb la participació dels municipis representats per les persones designades per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, així com una representació específica de l’Ajuntament de Barcelona com a municipi amb el nombre més alt d’agents de la Guàrdia Urbana.

Aquest grup de treball va consensuar un model d’uniformitat bàsica per a totes les policies locals de Catalunya per avançar en la concreció de les directrius bàsiques per a l’homogeneïtzació de la uniformitat de les policies locals.

L’uniforme, que la plantilla anirà incorporant paulatinament, tindrà dos models: el d’estiu –que es veurà a partir d’ara—i el d’hivern. Totes les peces –polo o camisa, pantalons i gorra—són de color blau nit, més fosc que l’anterior. A l’esquena, la peça superior incorpora la paraula ‘Policia’, juntament amb la denominació corresponent de cada cos. En el cas de Barcelona, hi posa ‘Guàrdia Urbana’. El cinturó, guants, sabates i mitjons passen a ser de color negre.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/