L’Associació de gestors de polítiques socials d’habitatge de Catalunya (GHS) dóna suport a les darrers mesures de l’Ajuntament en habitatge : Servei de Premsa

L’Associació de gestors de polítiques socials d’habitatge de Catalunya (GHS) dóna suport a les darrers mesures de l’Ajuntament en habitatge

17/07/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Junta de Govern de l’Associació de gestors de polítiques socials d’habitatge de Catalunya (GHS), considera molt positives les mesures que, per lluitar contra el fort increment de preus de l’habitatge, tant de lloguer com de venda, ha aprovat inicialment l’Ajuntament de Barcelona, tot i que afirma que caldrà propiciar els recursos, tan humans com econòmics, per fer efectiva i real  la implantació d’aquestes mesures.

La reducció de l’obligació de construir places d’aparcament per a les promocions d’habitatge d’HPO reduirà els costos d’aquestes promocions, possibilitant fer més habitatges amb els mateixos recursos.

També el fet d’establir l’obligació de qualificar com a habitatge protegit el 30% del sostre de determinades promocions, farà augmentar l’oferta d’habitatge protegit a la ciutat.

Finalment, la creació d’una àrea de tempteig i retracte a tot el municipi, permetrà poder adquirir sòls o edificis per rehabilitar per al patrimoni municipal, que permetrà la construcció d’habitatges públics.

Tanmateix, la Junta de Govern de GHS, que va prendre aquestes determinacions en la darrera sessió celebrada el 10 de juliol passat, considera que per poder obtenir resultats palpables i reduir la inflació dels preus de l’habitatge, caldria que mesures semblants, adaptades a les peculiaritats i característiques de cada poble o ciutat, es prenguin als municipis de la conurbació urbana de Barcelona i del seu entorn, perquè les mesures assoleixin l’efecte desitjable.

GHS Catalunya agrupa, en un marc estrictament tècnic i professional, empreses públiques d’habitatge, serveis municipals d’urbanisme i habitatge, oficines municipals d’habitatge, promotors socials d’habitatge, organismes sense ànim de lucre i professionals que presten serveis d’interès general en el camp de l’habitatge social a tot el territori de Catalunya, amb la finalitat de promoure els interessos comuns a totes elles.

Formen part d’aquesta associació diferents tipologies d’ens:

Entre altres:  L’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona, Promusa, Regesa, l’Institut d’Urbanisme de Barcelona, Comú SQV, SL, Promunsa, Vimusa, SM Hausa, IMPSOL, Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa, Fundació Hàbitat3, Prat Espais SLU. Fórum SA, Procornellà, Fundació Família i Benestar Social, Sostre Cívic, PUMSA, SAC, Incas L, Solucions Habitat, Sogeviso.





Paraules clau

habitatge/