3’5 milions d’euros d’inversió al Centre Esportiu Municipal Can Dragó, per incorporar nous espais i avenços tecnològics vinculats al fitnes : Servei de Premsa

3’5 milions d’euros d’inversió al Centre Esportiu Municipal Can Dragó, per incorporar nous espais i avenços tecnològics vinculats al fitnes

18/07/2018

L’entitat gestora de l’equipament, Eurofitness, ha realitzat la inversió dintre del pla de millores de l’equipament municipal previst a la concessió.

A la xifra, cal sumar 150.000 euros de subvenció municipal, per a obres de rehabilitació i millora a l’espai de sota grades de la pista d’atletisme; impermeabilització de les grades, i rehabilitació dels vestidors, l’espai de gimnàs i els magatzems. L’actuació s’iniciarà en breu.

Marta Carranza, comissionada d’Esports, ha inaugurat avui les noves instal·lacions del Centre Esportiu Municipal Can Dragó, acompanyada d’altres representants institucionals i esportius de la ciutat. La comissionada ha ressaltat en la seva intervenció que “Can Dragó és un dels 41 Centres Esportius Municipals que, des dels anys 80, han contribuït fermament a democratitzar l’esport a la nostra ciutat. Aquesta xarxa ha apropat l’activitat física als veïns i veïnes de Barcelona, en constant adaptació a les noves ofertes i necessitats”.

El nou edifici amplia l’oferta d’espais existents en 2.500 m2 distribuïts en tres plantes, amb il·luminació natural i una distribució d’espais molt polivalent que ajudarà a la implantació de programes d’activitats innovadors. “Les noves instal·lacions que avui inaugurem són un clar exemple de que la xarxa esportiva municipal treballa, dia a dia, per oferir els millors serveis”, ha dit Carranza.

A la planta baixa, se situa una àmplia sala de fitnes dotada d’equips d’entrenament de darrera generació amb pantalles multimèdia, proveïts pel fabricant BH.

L’espai de la sala de fitnes contempla diferents àrees d’entrenament i s’ambienta de diferent manera en funció de la zona escollida per entrenar. Des de l’àrea d’entrenament cardiovascular i els equips de tonificació muscular fins a la zona de pes lliure i entrenament funcional, l’espai ofereix una oferta d’activitats segmentada en funció de les necessitats i desitjos de cada persona usuària.

La sala complementa el seu servei amb una zona per desenvolupar sessions express, on es plantegen fòrmules d’entrenament efectiu i intens en poc interval de temps.

La personalització del servei en la sala de fitnes es caracteritza per la presència de les màquines intel·ligents del fabricant EGYM. És tracta d’equips d’entrenament que s’ajusten a les necessitats i característiques de cada persona, facilitant així l’entrenament i l’assoliment dels objectius proposats.

A la primera planta es localitzen 4 espais per al desenvolupament del programa d’activitats dirigides. El disseny i distribució dels espais permet gaudir d’una experiència de pràctica única a la ciutat.

Sales equipades amb l’ambientació necessària per motivar i desafiar els participants en les sessions. Jocs de llums, efectes de realitat, tot plegat plantejat de manera compatible amb les activitats més relaxants.

Finalment, la segona planta planteja la disponibilitat de petits espais per dur a terme diferents dinàmiques de grups, reunions, formació i plantejar sessions divulgatives de temes d’interès.

El nou edifici es vincula amb l’actual ubicació de les piscines cobertes gràcies a la disposició d’un vestíbul modern i funcional.

El Centre Esportiu Municipal Can Dragó: 28 anys al servei de la ciutat

A l’abril de 1990, es van inaugurar l’edifici de palestra i la pista d’atletisme, que fins al moment inclou tota l’oferta d’activitats de fitnes, amb gairebé 100 sessions dirigides i una sala d’entrenament de 700 m2. Al setembre de 1992, es van inaugurar les piscines cobertes del CEM, on a banda de la natació lliure s’han dut a terme el programa de sessions dirigides a l’aigua, i una de les propostes de cursets de natació més rellevants de Barcelona.

L’estiu de 1993, es va inaugurar la piscina descoberta més gran de la ciutat, amb una làmina d’aigua de 3.000 m2 i un espai annex de 15.000 m2 de gespa natural.

L’estiu de 2013, es varen construir les pistes de pàdel del centre. Amb aquesta incorporació va créixer l’oferta de serveis, amb força èxit i acceptació.

En el 2016, es va renovar la superfície de la pista d’atletisme, la qual cosa va contribuir a la millora de les condicions de pràctica d’aquest esport, molt especialment per als 2 clubs d’atletisme usuaris de la instal·lació.

Dades vinculades a l’activitat

• Mitjana de persones abonades mensuals (2017): 6.710
• Persones usuàries de les entitats que en fan ús: 1.631 mensuals (2017)
• Persones usuàries cursetistes que en fan ús: 896 mensuals (2017)
• Persones usuàries de l’espai exterior de piscina (juliol i agost 2017): 100.000
• Algunes de les entitats que fan ús de la instal•lació:
– Pista d’atletisme: Club Atlètic Nou Barris i Agrupació Atlètica Catalunya.
– Pavelló (bàsquet): Club Bàsquet Nou Barris, SAFA.
– Pavelló (gimnàstica rítmica): Associació esportiva Nou Barris.
– Piscina: escoles del barri.Compartiu aquest contingut