El districte de Sants-Montjuïc i El Poble Espanyol acorden reduir el soroll al barri de Font de la Guatlla : Servei de Premsa

El districte de Sants-Montjuïc i El Poble Espanyol acorden reduir el soroll al barri de Font de la Guatlla

18/07/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es limiten a 12 les activitats amb llicència extraordinària per any

Les activitats amb llicència ordinària hauran d’acabar màxim a la 1 de la matinada i comptaran amb una limitació important de decibels

Es coneixerà la programació anual a principis d’any perquè el veïnat pugui disposar de la informació

El districte de Sants-Montjuïc continua les seves accions per reduir el soroll, sobretot a la nit, i les molèsties que se’n desprenen i que han estat fruit de queixes veïnals durant anys. La darrera acció ha estat arribar a un acord amb El Poble Espanyol, per tal de reduir els sorolls al barri de Font de la Guatlla. Per fer-ho, s’han establert un seguit de mesures que començaran a complir-se a partir d’avui.

El Poble Espanyol disposa de tres llicències d’activitats permanents. Una general per destinar el recinte a activitats culturals, comercials, tallers artesanals i altres activitats. Una segona per ubicar una carpa polivalent per actes lúdics i recepcions i una tercera llicència per celebrar revetlles, concerts, sopars, fires i activitats al recinte de la plaça major.

La primera mesura està relacionada amb aquesta programació habitual. A partir d’ara, les activitats tindran lloc fins a les 24 hores i, el cas concret dels concerts, no superaran el marge entre les 19 hores i la 1 de la matinada i reduiran els decibels a través d’un control acústic. Així doncs, les activitats ordinàries no podran superar els 45 decibels i, les 12 extraordinàries, els 68 decibels. Ambdós barems en les façanes dels edificis d’ús residencial, les zones més sensibles acústicament, ja que aquests intervals es calculen en funció de la tipologia d’activitat, l’emplaçament i la distància del sòl d’ús residencial, segons normativa vigent.

D’altra banda, El Poble Espanyol organitza activitats que necessiten una llicència extraordinària.

Aquesta mesura concreta, com també els límits de decibels, es troba vinculada a l’Ordenança de Medi Ambient (OMA) i al Decret 11/2009 que regula els “actes i activitats de lleure a l’aire lliure”. L’OMA estableix les normes adreçades a garantir la prevenció i vigilància, la correcció i reducció de la contaminació acústica produïda pel soroll. Aquesta contaminació acústica es determina en funció de la sensibilitat acústica de cada carrer i zona.

D’altra banda, una de les altres mesures acordades entre el Districte de Sants-Montjuïc i El Poble Espanyol és la calendarització a 1 any vista de la programació de l’espai, en concret de les 12 activitats amb llicència extraordinària, per tal de poder facilitar al veïnat aquesta informació cada mes de gener i que puguin conèixer amb previsió quines activitats es duran a terme al recinte.

Per Laura Pérez, regidora del districte de Sants-Montjuïc, “és important reduir les activitats que generen molèsties al veïnat més proper, sobretot aquelles que afecten al descans nocturn” I ha destacat que “El Poble Espanyol és un referent cultural a la ciutat que està fent una forta aposta per orientar la seva oferta amb propostes de proximitat, familiars, de lleure, de difusió de la cultura i de les tradicions d’arreu”.

 

 

 

 





Paraules clau

Sants-Montjuic/