Afectacions a la mobilitat del carrer Mallorca per les obres de construcció de noves sortides d’emergència del túnel d’alta velocitat Sants-La Sagrera : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat del carrer Mallorca per les obres de construcció de noves sortides d’emergència del túnel d’alta velocitat Sants-La Sagrera

19/07/2018

Aquest cap de setmana es tallarà el pas de trànsit al carrer Mallorca a l’alçada de l’avinguda Meridiana per a tots els vehicles, excepte veïns

A l’interior de la via hi haurà restriccions totals de pas en els trams compresos entre el carrer Xifré i Dos de Maig, i els carrers Sicília i Roger de Flor per treballs de tractaments previs del terreny

L’Ajuntament de Barcelona recomana evitar aquesta via i desviar-se per itineraris alternatius pel carrer Aragó, Concepció Arenal, Sant Antoni Mª Claret o Navas de Tolosa/Bilbao

La Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu específic per facilitar la circulació i els desviaments dels vehicles, especialment durant els primers dies d’afectacions

Aquest cap de setmana es durà a terme l’inici de la segona fase de les obres de construcció de les noves sortides d’emergència del túnel d’alta velocitat Sants – La Sagrera. Aquestes estaran situades a Provença-Urgell, Mallorca-Nàpols i Mallorca-Independència.

Des de principis de maig s’ha realitzat el tancament de la zona d’obres i la implantació dels equips necessaris per a la seva execució. Aquesta segona fase, que s’inicia aquest dissabte 21 de juliol i durarà fins a finals d’any, consistirà en l’execució de tractaments del terreny per garantir la seguretat, previs a la perforació que es farà posteriorment amb la tuneladora vertical.

Els treballs suposaran una sèrie d’afectacions a la mobilitat, que ampliaran les que ja hi ha actualment. L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’equip del Comitè d’Obres i Mobilitat, de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament, i juntament amb la Unitat d’Obres de la Guàrdia Urbana, s’ha coordinat amb ADIF per tal de minimitzar-les.

Per altra banda, la Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu específic per facilitar la circulació i els desviaments dels vehicles, especialment durant els primers dies de modificacions viàries.

 

Talls viaris al carrer Mallorca

L’impacte principal es donarà sobre el carrer Mallorca que quedarà tallat al trànsit a l’alçada de l’av. Meridiana per a tots els vehicles excepte els veïns, als quals es garantirà el pas amb un carril restringit i exclusiu. El tall es farà efectiu a partir de diumenge 22, a primera hora.

Així mateix, al llarg del carrer Mallorca també es restringirà totalment el pas de vehicles entre els carrers de Xifré i de Dos de Maig a l’entorn de la sortida de Mallorca-Independència, i entre els carrers de Sicília i Roger de Flor, a l’entorn de la sortida de Mallorca-Nàpols. El trànsit local i el transport públic podrà circular en el tram comprès entre aquests dos punts.

Aquesta afectació s’afegirà als talls viaris que ja estan implantats al carrer Independència i Nàpols, entre Mallorca i Provença i entre València i Mallorca.

A banda del vehicle privat, la intervenció també comportarà modificacions sobre les línies d’autobús que fan el seu itinerari pel carrer Mallorca:

Durant el període d’obres es garantirà en tot moment els accessos a aparcaments, edificis i equipaments. La circulació de vehicles en els trams afectats del carrer Mallorca es restituirà un cop finalitzada aquesta fase d’obres.

 

Desviaments previstos

Durant el període d’obres l’Ajuntament de Barcelona recomana els següents itineraris alternatius:

 

 

Campanya de comunicació

L’Ajuntament de Barcelona i ADIF han constituït un grup de seguiment de les obres per cada un dels pous, on participen veïns, comerciants i gestors de l’obra, amb l’objectiu de donar a conèixer el dia a dia dels treballs i minimitzar les afectacions sobre l’activitat quotidiana de l’entorn més immediat.

El Pla de comunicació a la ciutadania inclou la penjada de cartells a les porteries, la publicació d’anuncis als diaris i el reforç a través de les respectives webs i xarxes socials.

Així mateix s’ha instal·lat cartelleria informativa d’obres a tot l’entorn de les vies afectades, informant del tall de trànsit del c. Mallorca amb l’av. Meridiana i dels desviaments recomanats.

 

Obres d’estiu  

Enguany, als treballs al carrer Mallorca també s’hi sumaran les obres que es duen a terme a l’avinguda Meridiana i les intervencions a la Plaça de les Glòries. Aquesta concentració en aquest punt previsiblement provocarà afectacions viàries per l’accés nord de la ciutat. En total durant els mesos de vacances s’han programat 92 obres d’estiu, la xifra més alta dels darrers anys.

 

 Compartiu aquest contingut