Jaume Asens comparteix delegació amb altres càrrecs públics de l’Estat per reforçar lligams de solidaritat amb el poble palestí : Servei de Premsa

Jaume Asens comparteix delegació amb altres càrrecs públics de l’Estat per reforçar lligams de solidaritat amb el poble palestí

25/07/2018

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, és el primer càrrec electe del govern en visitar la població palestina, on podrà conèixer sobre el terreny els projectes finançats per l’Ajuntament de Barcelona en els últims anys.

Un total de nou representants d’ajuntaments i diputacions de l’Estat espanyol mantenen diferents trobades amb autoritats i organitzacions palestines durant aquesta setmana

El viatge està organitzat per la Xarxa Contra l’Ocupació de Palestina (RESCOP), plataforma que aglutina les principals organitzacions de suport al poble palestí.

El tercer tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, visita Cisjordània amb nou càrrecs públics més de diferents administracions de l’Estat espanyol amb la voluntat de compartir la realitat que viu la població palestina. Durant l’estada, hi ha previstes una sèrie de trobades amb representants, societat civil i organitzacions palestines fins dissabte. El viatge s’emmarca en el treball conjunt entre la Xarxa Solidària Contra l’Ocupació de Palestina (RESCOP) i les institucions públiques, majoritàriament ajuntaments i diputacions.

Entre els objectius de la visita hi ha reforçar els lligams de cooperació tant amb la xarxa d’autoritats locals de Palestina, amb la visita als ajuntaments d’Hebron i Betlem, com amb la societat civil que viu en territoris ocupats per Israel. Entre els actes que es faran destaca la conferència “Building institutional solidarity from the Spanish State to Palestine”.

Un altre dels objectius d’aquesta visita és impulsar i enfortir la campanya d’Espais Lliures d’Apartheid Israelià, que es materialitzarà gràcies a l’organització d’actes i esdeveniments de sensibilització, educatius i culturals que promouen l’aprovació de mocions i promocionen el coneixement de la cultura i l’art palestins.

 

Els projectes de Barcelona a Palestina

Un dels objectius de Barcelona durant la visita és conèixer una de les realitats més difícils de les diferents crisis i violències que viu la Mediterrània des del punt de vista de les ciutats. A més, Jaume Asens, primer càrrec electe del govern en visitar la població palestina, coneixerà sobre el terreny els projectes finançats per l’ajuntament de Barcelona en els darrers d’anys, amb una inversió de 1,3 milions d’euros entre 2015 i 2018. En l’actualitat Barcelona té actius una desena de projectes de cooperació i d’ajut humanitari en territoris palestins. Entre aquests projectes, desenvolupats conjuntament amb entitats i organitzacions, n’hi ha de revitalització econòmica, gestió de l’aigua, protecció dels drets de ciutadania o d’altres de l’àmbit de la salut. L’objectiu de tot plegat és ajudar a construir i mantenir l’estabilitat social en aquests territoris des dels governs locals.

La delegació està formada, a més de pel tercer tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, per Neus Fàbregas Santana, regidora de l’Ajuntament de València, Pablo Híjar, regidor de l’Ajuntament de Saragossa, Adrián Martínez de Pinillos, regidor de l’Ajuntament de Cadis, Mario de la Ossa, regidor de l’Ajuntament de Villarrobledo, Joan Coma, regidor de l’Ajuntament de Vic, Sussanna Segovia, diputada del Parlament de Catalunya i Elena Sevillano i Isabel Serra, diputades de l’Assemblea de Madrid.

Israel, a l’arribada de la delegació de càrrecs públics, va prohibir ahir l’entrada al país d’una de les cooperants que formaven part de l’expedició, a la qual se li va impedir el pas a l’aeroport Ben Gurion de Tel Aviv en ser acusada de pertànyer al moviment Boicot, Desinversión y Sanciones (BDS).Compartiu aquest contingut