La Guàrdia Urbana intervé més de 7 kg d’estupefaents en una associació cannàbica a Ciutat Vella : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana intervé més de 7 kg d’estupefaents en una associació cannàbica a Ciutat Vella

27/07/2018

Agents de la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana de Barcelona van entrar ahir a una associació cannàbica al carrer de Cabres, 15, al districte de Ciutat Vella, i van intervenir 1,2kg de haixix, 6kg de marihuana, 24 magdalenes amb marihuana i 360 euros en efectiu. Amb l’actuació, que donava compliment a una ordre judicial del jutjat d’instrucció núm. 27 de Barcelona per presumpte delicte contra la salut pública i associació il·lícita, es van investigar 6 persones. El local va quedar precintat per intervenció policial i per una ordre administrativa.

Aquesta actuació continua amb la vigilància intensiva que es porta a terme prioritàriament des del districte de Ciutat Vella, que realitza una ingent tasca d’inspecció i tancament de les associacions cannàbiques que actuen sense llicència al territori.

Fins al moment, durant tot aquest mandat s’ha actuat sobre 61 casos de cannàbiques il·legals. D’aquestes, 46 s’han precintat judicialment o administrativa o han tancat de manera voluntària gràcies a l’acció municipal, 7 estan en procés de precinte i en 8 casos s’està fent seguiment però no es detecta activitat

 

Regulació de les associacions cannàbiques

El maig de 2016 es va aprovar definitivament pla especial urbanístic per regular les associacions cannàbiques, que estableix una sèrie de requisits de distància, superfície, ubicació i criteris tècnics per a les associacions. Aquesta és una eina al servei de les polítiques de salut que permet abordar el fenomen i regular-lo, també des de la perspectiva urbanística.

L’objectiu del pla és compatibilitzar el dret d’associació de les persones consumidores de cànnabis amb l’exercici d’altres drets fonamentals com són la protecció de la salut, la convivència i el gaudi d’un medi ambient adequat.

Ciutat Vella compta amb un total de 34 establiments que tenen llicència per exercir aquesta activitat. En aquests casos, s’ha dut a terme la tasca inspectora i de seguiment necessària per garantir que l’espai s’adequa al que marca la normativa actual.

 

Pla d’inspecció per a la detecció i tancament de cannàbiques il·legals

En el cas de les cannàbiques il·legals, des del districte de Ciutat Vella s’està duent a terme un extensiu pla d’inspeccions que té com a principal objectiu el de detectar aquelles activitats d’associació cannàbica il·legal que tinguin lloc al territori i vetllar pel tancament de les mateixes, ja sigui de manera voluntària o mitjançant precinte.

Així, quan se sospita o es rep una denúncia d’una possible cannàbica il·legal, s’inicia la investigació per tal de comprovar-ho, ja sigui a través dels serveis d’inspecció del districte o de la Guàrdia Urbana. En cas que els promotors no permetin l’accés, l’Ajuntament de Barcelona ha de sol·licitar l’entrada al jutge per constatar que es fa aquella activitat.

En el cas del precinte, s’actua de la mateixa manera. En primer lloc s’intenta la via del precinte administratiu sense necessitat d’autorització judicial i, en cas que això no sigui possible perquè els promotors del negoci no permetin entrar els tècnics municipals, es demana l’autorització al jutge per tal de poder dur a terme el tancament per part del districte.Compartiu aquest contingut