Barcelona recupera 5 noves obres del llegat Muñoz Ramonet : Servei de Premsa

Barcelona recupera 5 noves obres del llegat Muñoz Ramonet

31/07/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Es tracta de les peces que les filles de l’empresari, escudant-se en una errada del secretari judicial, no van entregar el passat 20 de juliol, provinents de la finca de Sant Andreu de Llavaneres

La família, tot i el mandat judicial, no ha entregat una sisena obra

Aquest migdia, 31 de juliol, a les 14 hores, Barcelona ha recuperat 5 noves obres pertanyents a la Fundació Muñoz Ramonet, que són patrimoni públic des de l’any 2012 quan una sentència del Tribunal Suprem va dictar el lliurament del llegat de l’empresari la Fundació.

 

 

Les 5 obres, dos de les quals formen part de la Col·lecció Bosch Catarineu, no es van entregar el passat 20 de juliol junt a les altres 12 també provinents de la finca de Sant Andreu de Llavaneres per una errada del secretari judicial. No obstant, segons va identificar el passat mes de gener el perit judicial, s’haurien d’haver entregat 6 obres, i no 5. L’obra que falta estava identificada amb el codi MR508 i era una Predel·la d’un retaule amb sants de l’Escola aragonesa.

Amb l’entrega d’aquestes 6 obres s’hauria donat compliment al que es va acordar a la compareixença del passat 28 de juny en què les dues parts es comprometien a que es realitzés el lliurament de les 18 pintures de forma voluntària. Però no ha estat així.

La Fundació seguirà treballant perquè l’obra que avui les filles no han entregat, així com el conjunt del llegat, acabi em mans del seu legítim propietari, la Fundació Muñoz Ramonet.

Llistat de les darreres obres recuperades:

· MR32: Ignacio Pinazo. Retrat de dona de mig cos. Oli /tela. 1871.

· MR81: Sant Francesc d’Assis. Signatura il·legible. Oli / taula. Segona meitat del segle XV.

· MR191: Col·lecció Bosch Catarineu. Jesús entre els doctors. Taula d’un retaule dedicat a la Mare de Déu. Oli / taula. Principi del segle XVI.

· MR194: Col·lecció Bosch Catarineu. Presentació de la Mare de Déu al temple. Taula d’un retaule dedicat a la Mare de Déu. Oli / taula. Principi del segle XVI.

· MR509: Predel·la d’un retaule amb sants. Escola aragonesa.

Imatges del lliurament i més informació aquí

 





Paraules clau

cultura/