Barcelona acorda amb Montevideo col·laborar en emprenedoria, noves tecnologies i innovació en l’àmbit del desenvolupament sòcio-econòmic local : Servei de Premsa

Barcelona acorda amb Montevideo col·laborar en emprenedoria, noves tecnologies i innovació en l’àmbit del desenvolupament sòcio-econòmic local

09/08/2018

El primer tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, va signar ahir a Montevideo, Uruguai, amb la ministra d’Indústria, Energia i Mineria del govern de l’Uruguai, Ana Carolina Cosse Garrido, un acord per aprofundir la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) i el Laboratorio Tecnológico del Uruguay (LATU) i l’Administració Nacional de Telecomunicacions (ANTEL)

El primer tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, va signar ahir a Montevideo, Uruguai, un acord amb la ministra d’Indústria, Energia i Mineria del govern de l’Uruguai, Ana Carolina Cosse Garrido, per aprofundir la col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i el Govern d’Uruguai en matèria d’emprenedoria, noves tecnologia i innovació en l’àmbit del desenvolupament sòcio-econòmic local.

Amb l’acord es treballarà conjuntament per al foment de les vocacions científico-tecnològiques entre la ciutadania, el suport per a les persones emprenedores i PIMES, la promoció de la incubació d’empreses i el suport i impuls d’ateneus de manufactura. La col·laboració s’articularà principalment a través de Barcelona Activa i l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI), per part de Barcelona, i el Laboratorio Tecnológico del Uruguay (LATU) i l’Administració Nacional de Telecomunicacions (ANTEL), per part del govern uruguaià.

El LATU és una entitat pública amb més de 500 treballadors que promou la recerca científica i emprenedora i el desenvolupament de plataformes tecnològiques. Per la seva banda, ANTEL és l’Administració Nacional de Telecomunicacions, que aborda els camps de treball inclosos dins de l’acord.

A Montevideo, Pisarello també s’ha entrevistat avui amb l’intendent (càrrec equivalent a l’alcaldia) de la ciutat, Daniel Martínez, i junts han signat una addenda al Protocol de Cooperació que va signar l’alcaldessa Ada Colau amb Martínez a l’abril de 2018, en els camps de l’habitatge, l’urbanisme, les polítiques d’inclusió, igualtat de gènere i LGTBI, mobilitat, neteja urbana, desenvolupament econòmic, turisme i foment d’intercanvis empresarials.

L’acord aprofundeix en la cooperació entre ambdós municipis en el foment de l’emprenedoria i els serveis de suport a pimes, els processos d’orientació professional per a persones en recerca d’ocupació i millora de l’accés laboral, i el foment de l’economia social i solidària.

 

Agenda d’actes de representació institucional a Argentina i Uruguai

La trobada forma part del programa d’actes de representació institucional que Pisarello realitzarà fins a finals de mes a Buenos Aires i Montevideo, i que culminaran amb l’acte de nomenament del tinent d’alcaldia de Barcelona com a doctor Honoris Causa de la Universitat de Rosario, el proper 22 d’agost.

Durant el periple per Argentina i l’Uruguai, Pisarello s’ha reunit amb Estela de Carlotto, presidenta de las Abuelas de la Plaza de Mayo, a Buenos Aires; amb Marta Dillon, confundadora del moviment social feminista “Ni una menos” sorgit a Argentina, Xile i Uruguai al juny de 2015; amb Mario Santucho, investigador sociopolítica argentí, i amb l’ex president uruguaià Pepe Mujica, entre altres autoritats i representants socials. També ha visitat diferents cooperatives d’habitatge i s’ha trobat amb responsables del Departament de Desenvolupament Urbà de la Intendència de Montevideo.

A Buenos Aires, Pisarello ha estat convidat a participar a l’acte “El dret a la ciutat. Els debats i les experiències de polítiques urbanes des de la perspectiva de drets humans a Europa I América Llatina”, moderat pel professor Sebastian Tedeschi. A més, té previst participar a diversos actes amb els querellants argentins contra els crims del franquisme, en una ofrena floral al monument de Lluis Companys i visita al Casal de Catalunya, i s’entrevistarà amb la intendenta de Rosario Mónica Fein, abans de finalitzar el seu viatge amb la recollida del títol de doctor honoris causa de la universitat de la mateixa ciutat.Compartiu aquest contingut