L’Hospital de l’Esperança apropa serveis al barri de Gràcia : Servei de Premsa

L’Hospital de l’Esperança apropa serveis al barri de Gràcia

09/08/2018

La reordenació de serveis dona resposta a les necessitats veïnals al voltant dels serveis de salut a Gràcia, apropant-los i destinant 1.000m2 a serveis comunitaris de salut.

Ha estat possible gràcies a la finalització de la primera fase de les obres de l’Hospital del Mar i a la reubicació de serveis al Centre Fòrum, que han alliberat espais a l’Hospital de l’Esperança.

L’Hospital de l’Esperança, gestionat pel Parc de Salut MAR (PSMAR), incorporarà diferents serveis comunitaris de referència per al barri de Gràcia. Així comptarà amb un centre de salut mental i addiccions per a adults (CSMA), un servei d’atenció infantil i juvenil integrat amb els serveis de salut mental, i serveis d’odontologia i oftalmologia.
El centre de salut mental i addiccions per a adults substituirà l’actual, situat al carrer Mare de Déu del Coll, 41. D’aquesta manera, a més de millorar els espais, permetrà ampliar l’actual dotació de professionals, completar l’atenció a les addicions. També permetrà integrar l’atenció a la salut mental i a les addiccions de manera completa.
L’Hospital disposarà d’un servei d’atenció infantil i juvenil; que permetrà ampliar l’àrea pediàtrica i integrar-la amb els serveis de salut mental, amb la intenció de configurar un servei conjunt d’atenció per a la població infantil i juvenil. Actualment s’ofereixen els serveis de pediatria al CAP Larrard i estan separats dels serveis d’atenció a la salut mental infantil i juvenil (CSMIJ), situats al carrer Santa Eulàlia. També s’hi ha afegit serveis d’odontologia i oftalmologia del CAP Larrard que, a causa de les obres del nou CUAP, han necessitat ampliar i millorar els espais que s’hi dedicaven.
Aquestes millores han estat possibles gràcies a la recuperació d’espais de l’Hospital, que històricament s’havien destinat a diferents serveis que milloraven l’ accessibilitat de la població de l’Àrea de Salut Integral Litoral Mar. En el marc del Conveni d’inversions Generalitat-Ajuntament 2016-2023, les obres dutes a terme a l’Hospital del Mar i al Centre Fòrum, durant els últims dos anys, han permès reubicar alguns dels serveis que es prestaven des de l’Esperança; com ara la radioteràpia a l’Hospital del Mar, les cures pal·liatives, els llits de subaguts i l’ampliació de la rehabilitació al Centre Fòrum, les consultes externes de fibromiàlgia al nou espai del CAP Vila Olímpica, i properament el Centre d’urgències d’atenció primària (CUAP) que se situarà al CAP Larrard.
Com a conseqüència d’aquesta reordenació, el Consorci Sanitari de Barcelona (CSB) i el PSMAR han acordat destinar a l’Hospital de l’Esperança uns 1.000m2 a serveis comunitaris de salut –renovant-los totalment– i 16.000m2 a serveis sanitaris complementaris i de suport de l’Hospital del Mar –renovant dues unitats d’hospitalització–.
Amb aquestes actuacions a l’Hospital de l’Esperança s’integren, a més del PSMAR, els operadors de salut mental i atenció primària del districte, millorant així l’accessibilitat i la proximitat als ciutadans de Gràcia, i la integració a l’atenció sanitària dels serveis existents, a més d’una major eficiència i qualitat en la prestació de l’atenció.
L’Hospital de l’Esperança és un centre del Sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) d’uns 17.000m2, estretament vinculat al barri de Gràcia, que ha anat evolucionant la seva oferta de serveis, inicialment com a hospital general i darrerament especialitzat en l’atenció quirúrgica. En aquest sentit i actuant com a hospital general de referència de l’Àrea Integral de Salut Barcelona Litoral-Mar compta amb diferents unitats d’hospitalització, i ofereix serveis de rehabilitació, cirurgia de diferent tipus (COT/Urologia/Vascular/Oftalmologia/Cirurgia Plàstica/Cirurgia General/ORL), un àrea rehabilitació, una Unitat Funcional de Maluc i Genoll, Servei de Traumatologia, Unitat de Geriatria per a Aguts, i consultes externes de les especialitats de Traumatologia (COT), Anestèsia, Geriatria, Vascular, Urologia i Oftalmologia, com també serveis de suport com ara Diagnòstic per la Imatge i Laboratoris Clínics.Compartiu aquest contingut