El carrer del Pisuerga de les Corts estrena nova imatge : Servei de Premsa

El carrer del Pisuerga de les Corts estrena nova imatge

10/08/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament finalitza la reurbanització del carrer, que ha suposat una inversió d’1,6 M i ha permès ampliar voreres, millorar l’espai públic i crear una placeta i una zona verda

A més, s’ha incorporat un carril bici de doble sentit d’acord amb les directrius municipals per afavorir la mobilitat sostenible

L’Ajuntament ha acabat les obres de reurbanització del carrer del Pisuerga, al barri de la Maternitat i Sant Ramon del districte de les Corts. S’ha actuat sobre una superfície total de 6.000 metres quadrats per millorar les condicions de l’espai públic i adaptar-lo a les circumstàncies actuals de mobilitat, accessibilitat, seguretat, enllumenat i renovació de materials i serveis.

L’objectiu final ha estat guanyar espai per al vianant. Així, s’han eixamplat les voreres mantenint la secció de plataforma segregada, i s’ha incorporat un carril bici de doble sentit d’acord amb les directrius municipals d’ afavorir la mobilitat sostenible. La inversió de l’actuació ha estat d’1,6 milions d’euros (IVA inclòs).

La calçada s’ha reduït a un sol carril de circulació de 3,50 metres, amb aparcament en cordó a ambdós costats i el carril bici de doble sentit. D’altra banda, la intersecció entre el carrer Pisuerga i l’avinguda Xile s’ha ampliat per tal d’eliminar la illa que separava el carril d’incorporació al carrer Pisuerga.

Amb la reurbanització, s’ha eixamplat la vorera sud-oest a 9,80 metres i s’ha col·locat una seqüència de parterres de grans dimensions que generarà una placeta i àmplia zona verda amb plantes ornamentals i aromàtiques –que es plantaran al mes de setembre, quan no faci tanta calor- que funcionarà com un espai amb valor pedagògic per a l’Escola Pau Romeva, la qual ha participat en la definició dels usos de les voreres.

A més, amb l’escola s’ha treballat la tipologia de plantació, ja que s’hi faran activitats pedagògiques i educatives aprofitant aquest nou espai verd. També s’ha decidit conjuntament el mobiliari urbà que s’ha col·locat a la vorera on té l’accés principal l’escola.

A més, en aquesta zona, s’ha ubicat nou mobiliari urbà i elements biosaludables destinats a l’exercici físic per adults, aquests últims a la placeta amb l’avinguda Xile. També s’han renovat les xarxes d’enllumenat, amb tecnologia LED i clavegueram.





Paraules clau

Les Corts/