Trinitat Vella oferirà estudis d’arts escèniques a partir del setembre : Servei de Premsa

Trinitat Vella oferirà estudis d’arts escèniques a partir del setembre

10/08/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’oferta formativa busca aprofitar la vinculació tradicional del barri amb aquestes disciplines i a la vegada reincorporar als estudis aquelles persones que desitgin formar-se

El centre formatiu s’ubicarà en un local de 500 m2 al carrer Mare de Deú de Lorda, número 2, aportat pel consistori, que el cedirà a Trinijove

El Districte de Sant Andreu continua reforçant així les polítiques públiques de formació professional, especialment en els barris menys cèntrics, i impulsar alhora dinàmiques comunitàries que ajudin a reforçar el seu teixit cultural

El barri de Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu, oferirà a partir del 17 de setembre estudis d’arts escèniques centrats en maquillatge i so. Els estudis s’impartiran preferiblement en horari de tarda, amb una durada de 165h teòriques i 10h de pràctica i busquen aprofitar la vinculació tradicional del barri amb aquestes disciplines, i a la vegada reincorporar als estudis aquelles persones que desitgin formar-se.

Per fer-ho possible, el districte de Sant Andreu ha atorgat una subvenció de 100.000 euros a l’entitat Trinijove, amb una amplíssima trajectòria al barri en el camps de la formació i inserció sociolaboral, i que és qui gestionarà el centre formatiu a partir de la seva voluntat d’implementar un projecte de foment de les arts escèniques.

El centre haurà d’oferir obligatòriament pràctiques entre les entitats culturals i artístiques del barri en el marc del cicle festiu assegurant un retorn social al veïnat dels aprenentatges adquirits. També haurà de comptar amb un servei d’acompanyament a l’estudiant que afavoreixi la seva inserció laboral i un servei d’orientació acadèmica i/o formativa per a la millora en la seva trajectòria professional.

El barri de Trinitat Vella té una molt destacada presència d’entitats dedicades a les celebracions del calendari festiu, especialment al seu Carnaval, que està reconegut com a Patrimoni Festiu de Catalunya. És aquest ric teixit el que ha propiciat que les branques professionalitzadores escollides per impartir al centre de formació siguin les de maquillatge i so, dues disciplines en les quals els veïns i veïnes de Trinitat Vella tenen una llarga experiència i amb les que senten una especial vinculació.

El centre formatiu s’ubicarà en un local de 500 m2 al carrer Mare de Deú de Lorda, número 2, aportat pel consistori que el cedirà a Trinijove. Amb la idea que aquestes accions formatives podrien anar a estar ubicat als terrenys on ara s’ubica l’antiga presó de Trinitat Vella.

Amb aquest projecte, el Districte de Sant Andreu avança en el que és un dels seus objectius per al conjunt del districte, reforçar les polítiques públiques de formació professional, especialment en els barris menys cèntrics, i impulsar alhora dinàmiques comunitàries que ajudin a reforçar el seu teixit cultural, interactuar amb les entitats ja existents i millorar la cohesió social de la zona.





Paraules clau

cultura/