El carrer Galileu guanya el primer premi de carrers guarnits de la Festa Major de Sants : Servei de Premsa

El carrer Galileu guanya el primer premi de carrers guarnits de la Festa Major de Sants

20/08/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Sagunt rep el segon premi i dos guardons especials pel seu sostre i pel detall artístic, mentre que Alcolea de Dalt aconsegueix la tercera posició

El premi a l’originalitat se l’endú la decoració del carrer Papin

El carrer Galileu, amb una decoració titulada “El freak show” i que evoca una mena de circ dels horrors (dones amb dos caps, pallassos endimoniats o la dona barbuda fets amb paper maixé) ha guanyat el primer premi de guarnits de la Festa Major de Sants, amb 374 punts.

El concurs d’aquest any ha estat força disputat entre els dos primers premis, si es té en compte la puntuació obtinguda pel segon classificat: 373 punts, que ha aconseguit la decoració del carrer Sagunt, convertit en un “Bosc encantat amb historietes”. Aquest carrer, a més a més, ha estat guardonat amb el premi especial al sostre, i amb el guardó especial pel detall artístic.

I en el tercer lloc de la classificació del concurs d’aquest any, que ha lliurat els premis aquesta tarda al parc de l’Espanya Industrial, ha quedat el carrer Alcolea de Dalt amb 342 punts, tot evocant escenaris mítics de la famosa novel·la/sèrie “Joc de Trons”.

Pel que fa al tercer guardó especial, el que premia l’originalitat de les recreacions l’ha obtingut la decoració del carrer Papin, que al seu torn ha obtingut 322 punts i ha quedat en la sisena posició de la classificació general del concurs. La decoració està dedicada un any més a fer una recreació històrica, en aquesta ocasió basada en la Revolta de les Quintes de 1870, que es va produir contra les lleves militars per la guerra de Cuba: Barricades, llambordes i un cel de fum en memòria d’aquell episodi històric.

Pel que fa a la resta dels carrers del barri de Sants participants en la festa major d’enguany amb guarnits, han obtingut les següents puntuacions:

– Quarta posició amb 340 punts, el carrer Rosés.
– Cinquena posició amb 336 punts, el carrer Valladolid.
– Setena posició amb 321 punts, el carrer Guadiana.
– Vuitena posició amb 319 punts, el carrer Finlàndia.
– Novena posició amb 315 punts, el carrer Alcolea de Baix.
– Desena posició amb 284 punts, el carrer Robrenyo.
– Onzena posició amb 241 punts, el carrer Vallespir.
– Dotzena posició amb 104 punts, la plaça de la Farga.
– Tretzena posició amb 71 punts, el carrer Vallespir de Baix.
– Catorzena posició amb 69 punts, el carrer Rossend Arús.

Aquestes puntuacions han estat emeses per un jurat format per Elisa Soro, artista plàstica, il·lustradora i guanyadora aquest any del concurs del cartell de la Festa Major de Sants; Eduard Saldaña, membre de la comissió de la Festa Major del barri de Torre Llobeta i Vilapicina; Àngel Lázaro, secretari i vice-president de la Festa Major de Gràcia; Aida Garcia, directora de cinema i càmera; Marcos Roger, arquitecte del barri de Gràcia; Alícia Bernadas, membre de la Comissió de la Festa Major d’Hostafrancs, i Rosana Talents, decoradora i comerciant. El jurat es va passejar per aquests carrers durant tot el cap de setmana per poder elaborar el seu veredicte.





Paraules clau

sants/