Distingeixen a Gerardo Pisarello com a Doctor Honoris Causa de la Universitat Nacional de Rosario : Servei de Premsa

Distingeixen a Gerardo Pisarello com a Doctor Honoris Causa de la Universitat Nacional de Rosario

23/08/2018

El primer tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona ha estat distingit a l’Argentina per la seva carrera professional i política

Pisarello també s’ha reunit amb l’alcaldessa de Rosario, Mónica Fein, amb qui ha signat un acord bilateral de col•laboració entre les dues ciutats

El primer tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha estat distingit amb el títol Doctor Honoris Causa de la Universitat Nacional de Rosario (UNR), a l’Argentina, per la seva carrera professional i política.

 

En un acte en el que han participat el rector, Héctor Floriani, i el degà de la facultat de Ciència Política i Relacions Internacionals, Franco Bartolacci, Pisarello ha estat investit i reconegut per “la seva àmplia trajectòria intel•lectual que li ha permès vincular el seu saber acadèmic amb l’acció política com a primer tinent d’alcaldia de la ciutat de Barcelona des de 2015”.

Segons la Universitat, Pisarello ha rebut la menció de Doctor Honoris Causa “per la seva contribució, a través de les seves diferents funcions com a dirigent polític, docent, acadèmic, escriptor, consultor i activista, a tenir una mirada critica sobre les estructures socials dominants i a creure i pensar alternatives que impliquin societats més justes i lliures”.

En el seu discurs d’investidura, Gerardo Pisarello ha destacat “que el municipalisme és la gran esperança d’aquesta època, l’àmbit per excel•lència de transformació social” davant l’obsolescència de l’Estat. Ha agraït el reconeixement “com si fos per a totes les persones que lluiten pel dret a la ciutat, al moviment municipalista de Barcelona i de tota Espanya” i ha reiterat el seu compromís amb l’educació publica “un dels pocs espais on es pot pensar críticament el món amb llibertat per transformar-lo”.

Previ a aquesta jornada, Pisarello també s’ha reunit amb la intendenta (alcaldessa) de Rosario, Mónica Fein, amb qui ha signat un acord bilateral per aprofundir la cooperació entre les dues ciutats. El Protocol busca “fomentar i profunditzar els intercanvis i concretar projectes” en una sèrie d’àmbits considerats prioritaris: urbanisme i habitatge, polítiques d’inclusió i igualtat de gènere, polítiques LGBTI, mobilitat, neteja urbana, ciència i tecnologia, economia social i desenvolupament econòmic local.Compartiu aquest contingut